Comeback in Ghelamco arena

29 augustus, 2022

The Great Old heeft op het veld van AA Gent zijn Europese kater doorgespoeld. Nadat het eerst op achterstand kwam, ging Antwerp nog voor de rust op en over de Buffalo’s. Janssen en Frey, samen in de spits, zorgden voor de doelpunten. Frey viel niet veel later geblesseerd uit waardoor het tactisch systeem omgegooid moest worden. Ekkelenkamp kwam de onfortuinlijke Zwitser vervangen. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar een onverzettelijk Antwerp gaf de zege niet meer uit handen en wint zo voor de vijfde keer op rij.

Coach Van Bommel had een tactische surprise in petto. In een 3-5-2 formatie begonnen zowel Michael Frey, als Vincent Janssen aan de wedstrijd. Jelle Bataille mocht opdraven op de rechterflank als vleugelverdediger. Centraal achterin startte Almeida naast Pacho en Alderweireld.

Reds duiken de rust in met een verdiende voorsprong

Na een korte studieronde was het de thuisploeg die voor het eerst kwam dreigen. Omdat Almeida het leer op de rand van het strafschopgebied met de hand beroerde, lag de bal op de stip. De penalty zou uiteindelijk niet doorgaan na interventie van de VAR. De daaropvolgende vrije trap, net buiten de grote rechthoek, leverde Gent wel een doelpunt op: 1-0. The Great Old reageerde snel en onverbiddelijk. Een vrije trap van Nainggolan belandde via een aantal tussenstations tot bij Janssen en die tikte de gelijkmaker in het dak van het doel. Nog geen tien minuten later trapte Frey staalhard een strafschop tegen de touwen: 1-2! Erop en erover dus, dankzij twee scorende spitsen. Frey viel voor de rust echter nog geblesseerd uit. De ernst van de blessure moet nog duidelijk worden. Ekkelenkamp kwam hem vervangen. En ook Janssen lag op slag van rust te kronkelen van de pijn. Na wat oplapwerk kon de Nederlander gelukkig verder spelen.

RAFC stelt op karakter zege veilig

RAFC schoot in de tweede helft gretig uit de startblokken. Via Jelle Bataille, die op zijn flank al voor heel wat dreiging had gezorgd, kwam de bal uiteindelijk bij Ekkelenkamp terecht. Het schot van de Nederlander was te zwak om de thuisdoelman te verontrusten. Het zou de enige echt uitgespeelde kans worden na de pauze voor Antwerp. De Reds vingen vanaf dan de Buffalo’s met een laag blok op en hoopten op een snedige counter om de voorsprong verder uit te diepen. AA Gent zocht maar vond amper openingen in de stevige Antwerpse verdedigingsgordel. Na vijf minuten extra tijd was de vijfde opeenvolgende zege binnen voor The Great Old. 15 op 15, nog steeds een perfect rapport voor onze Reds!

Man van de match Jelle Bataille genoot zichtbaar na: “Ik was erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen vandaag. Na de rust was het meer vechtvoetbal en op karakter, maar het belangrijkste zijn de drie punten.”

Woensdag 31 augustus ’22 staat op de Bosuil de inhaalmatch tegen R Union SG op het programma. Aanvang: 20u30. Tickets zijn nog steeds beschikbaar!

RAFC XI: Butez - Nainggolan (66’ Scott) - Yusuf - Gerkens - Janssen (77’ Miyoshi) - Vines - Alderweireld - Bataille (77’ De Laet) - Pacho (77’ Avila) - Almeida - Frey (44’ Ekkelenkamp)

KAAG XI: Roef - Okumu - Ngadeu - Hanche-Olsen - Kums - Hong - Samoise (84’ Hauge) - Adjidja-Ofoe (65’ Castro-Montes) - Hjulsager (84’ Lemajic) - Cuypers - Depoitre