Primeur op Belgische wegen: allereerste elektrische tankbiertruck levert verse Cristal op de Bosuil

Nieuws 24 oktober, 2024

De topmatch van Antwerp tegen Standard wordt altijd op het scherp van de snee gespeeld. De supporters in het Bosuilstadion kunnen daarbij zoals altijd rekenen op verse Cristal. Opmerkelijk: die levering gebeurt met de allereerste volledig elektrische tankbiertruck op Belgische wegen.

Het voetbalseizoen is toe aan de twaalfde speeldag en R Antwerp FC ontvangt Standard dL op zondag 27 oktober om 16u in een (zo goed als) uitverkocht Bosuilstadion. Zoals bij elke thuiswedstrijd brengt Antwerp met een levering verse Cristal alles in gereedheid om komend weekend de supporters te ontvangen. Die Cristal wordt voortaan geruisloos geleverd met de allereerste volledig elektrische biertruck in België. Kenny Willems, Out Of Home Director bij Alken-Maes: “Met deze nieuwe biertruck zetten we samen met onze partner Hermos een stap binnen onze strategie om een deel van onze logistieke keten, van graan tot tapkraan, te verduurzamen. Elk onderdeel van deze nieuwe biertruck is volledig elektrisch en dat is een primeur in België. Naast de elektrische trekker zelf zorgen de zonnepanelen boven op de tank voor de energie die nodig is om de Cristal met een compressor uit de tankwagen te pompen.” Met een actieradius van ongeveer 300 kilometer kan de truck vlot de biertanks in het Bosuilstadion komen vullen en daarna terug richting de brouwerij in Alken rijden. De biertruck heeft een capaciteit van 150 hectoliter of omgerekend zo’n 60.000 25cl pintjes.

Cristal zoals je die in de brouwerij zelf drinkt

Ook die biertanks in het stadion zelf zijn een sterk staaltje technologie. Jan Deveux, verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van biertanks bij Cristal, legt uit: “Zoveel supporters bedienen met vatenbier zou haast onbegonnen werk zijn. Daarom hebben we in het Bosuilstadion 25 tanks van elk 1.000 liter geïnstalleerd.” De versgebrouwen Cristal wordt ’s nachts afgetapt in de brouwerij in Alken en ‘s morgens rechtstreeks en gekoeld naar het Bosuilstadion gereden. In de tanks blijft het bier bovendien zeer lang vers. “De supporter kan genieten van een Cristal die smaakt alsof je je pintje in de brouwerij zelf drinkt,” zegt Jan. “Kortom: een ultraverse Cristal, perfect uit de tank geserveerd, voor alle voetbalfans!”

RAFC is verheugd dat een structurele partner van de club als Alken-Maes oog heeft voor verduurzaming. Duurzaamheid is immers één van de pijlers van #AntwerpFirst, de communitywerking van de club. Anouk Dehaes, community lead RAFC: “We hechten als club veel belang aan verduurzamen. Hoe kunnen we anders en beter met energie omgaan? Kunnen we daarop aanpassingen maken in onze toeleveringsketen? We stimuleren ook onze partners om mee in dát verhaal te stappen. Alken-Maes en partner Hermos hebben daar met de elektrische biertruck perfect op ingespeeld. Dat de kwaliteit van Cristal altijd verzekerd is, is mooi meegenomen en komt de beleving van onze fans ten goede.” RAFC zal met Alken-Maes in de nabije toekomst trouwens ook nog op andere pijlers van #AntwerpFirst inzetten, met een campagne rond verantwoord alcoholgebruik.

#AntwerpFirst #SustainabilityFirst