Dag 5 van de stage: trainen en quizzen

Fotoverslag 9 juli, 2022

Laatste volledige trainingsdag voor onze Reds op Oostenrijkse bodem gisteren, en jawel, na een druilerige ochtend kwam tegen het einde van de voormiddag de zon opnieuw tevoorschijn.

De voltallige groep werkte tussen 10u30 en 12u30 een – alweer – stevige training af. Zoals onze coach in zijn persbabbel later op de dag zou zeggen, is het belangrijk om de spelers een duidelijke voetbalvisie bij te brengen en dan is hard werken noodzakelijk. In de namiddag werd de groep in tweeën gesplitst. De ene helft trok eerst naar de fitness en hield daarna een bespreking in het vooruitzicht van de oefenwedstrijden, morgen. De andere helft volgde het omgekeerde parcours.

’s Avonds stond het recreatieve hoogtepunt van de dag op het programma: de RAFC-quiz. Onze delegatie werd opgedeeld in 10 groepen van 5 à 6 deelnemers. Ze kregen 10 vragen voorgeschoteld over uiteenlopende thema’s. Voetbal was uiteraard de rode draad. Na een nek-aan-nekrace tussen drie ploegen kroonde het team van Björn Engels zich tot winnaar. Tot zijn team (zie foto) behoorden ook nog Viktor Fischer, Pierre Dwomoh, algemeen directeur Sven Jaecques en Quinten Van Hoecke van het RAFC-mediateam.

Morgen de laatste volledige dag in Oostenrijk en het wordt een drukke dag. Op het programma twee oefenwedstrijden. In de voormiddag tegen RB Salzburg, in de namiddag is de nationale ploeg van Qatar de tegenstander. Hou onze kanalen in de gaten, want je zult er de doelpunten van onze Reds achteraf te zien krijgen.