De Bosuil mist zijn fans: Antwerp verliest thuis van Zulte Waregem

Fotoverslag 17 december, 2020

In Europa kon RAFC al enkele keren schitteren, maar in de eigen Jupiler Pro League loopt het momenteel minder vlot. Zulte Waregem smeerde Antwerp een tweede opeenvolgende thuisnederlaag aan. In de eerste helft voetbalden de Reds enkele mooie kansen bij elkaar, maar de bal ging er niet in. Zulte Waregem was doeltreffender en kon voorbij het half uur de score wel openen. Na de rust was er opnieuw veel balbezit voor Antwerp, enkel goede kansen ontbraken. De gelijkmaker van Abdoulaye Seck werd afgekeurd wegens voorafgaand handspel. Door deze derde nederlaag op rij dreigt Rood-Wit voeling te verliezen met de top van het klassement.

In doel kreeg Jean Butez de voorkeur op Beiranvand. Ook De Laet keerde na zijn gele schorsing terug in de basis. De overige 9 namen bij RAFC stonden ook tegen Club Brugge op het wedstrijdblad.

Antwerp vergeet te scoren, Zulte Waregem niet

Meteen opschudding in het begin van de wedstrijd. Na een stevige tussenkomst van De Laet op Bruno (Zulte) in de eigen zestien was er even appel voor penalty. De VAR bestudeerde de beelden, maar liet het spel gewoon hervatten. Tien minuten later kon Mbokani net niet gevaarlijk zijn, op voorzet van Juklerod. Kort daarna gingen Gerkens en opnieuw Mbokani hun kans, maar het openingsdoelpunt bleef uit. Antwerp was baas, die eerste twintig minuten, tot ook Zulte Waregem wat meer begon te dreigen. Eerst met enkele halve kansen, waarna plots Bruno van dichtbij de bal in doel werkte: 0-1. RAFC was het overwicht in de partij wat kwijt na dit doelpunt. Erger nog, Rood-Wit moest ook vrezen dat het De Laet zou verliezen, die na een ongelukkige tik van een medespeler even uitgeteld op de grasmat lag.

Frisheid ontbreekt na de rust bij RAFC

Leko greep tactisch in tijdens half-time: Hongla werd gewisseld voor Manuel Benson. De Laet begon nog wel aan de tweede helft, maar moest toch na acht minuten groggy naar de kant. Ampomah werd zijn vervanger. Hij nam de positie in van Juklerod, die een linie zakte. Veel offensief ingestelde spelers op de grasmat, tot echt grote kansen zou het niet leiden. Benson probeerde het enkele malen tevergeefs vanop afstand en een doelpunt van Seck werd wegens handspel afgekeurd. Het aanvalsspel van The Great Old verliep te stroef om Zulte Waregem echt te verontrusten. Op counter kon het team van coach Franky Dury nog enkele keren gevaarlijk uitbreken, maar doelpunten zouden er niet meer vallen. Na afloop baalde Ivan Leko als een stekker: “We begonnen goed. Na twintig minuten was er een algemeen gebrek aan energie en duelkracht. Om matchen te winnen moeten we niet aan 100 maar zelfs aan 200 procent spelen. Het is nu zaak om alles kritisch te analyseren en lessen te trekken uit dit verlies.”

The Great Old trekt zondag 20 december ’20 naar de Freethiel. De match tegen Waasland-Beveren start om 20u45.