Een verdere stap in de professionalisering van RAFC

Mededeling 9 december, 2021

De Familie Gheysens heeft besloten een volgende stap te zetten in de professionalisering van RAFC.

RAFC is uitgegroeid tot de grootste maatschappelijke Vereniging van Antwerpen en zijn hinterland, en heeft een immens belangrijke maatschappelijke rol te vervullen, en niet in het minst naar de jeugd van nu en morgen.

De veranderende maatschappelijke tendenzen, de onafwendbare confrontatie met complexe vraagstukken en daarnaast de innovatie, digitalisering, commercialisering en fanbeleving binnen het voetbal verantwoorden een verdere professionalisering van de structuren van RAFC.

RAFC gaat ook resoluut voor een beleid gesteund op fundamentele waarden als teamgeest, respect, verbinden, diversiteit en verdraagzaamheid en zal elk gedrag dat niet conform deze waarden is veroordelen.

Naast de bestuurders Paul, Ria, Marie-Julie en Michael Gheysens zal de Raad van Bestuur van RAFC NV, vier onafhankelijke bestuurders tellen; Jürgen Ingels, Philippe Muyters, Bart Van Camp, Jacques Vandermeiren. Deze bestuurders zijn geen onbekenden en brengen bijzonder veel en erg diverse ervaring mee met toonaangevende leidinggevende kwaliteiten en waarden. Niet in het minst zijn het ook bestuurders met veel passie voor de Great Old die zich willen inzetten om een volgend hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van de Great Old.

De Familie is hen dan ook zeer dankbaar dit bestuursmandaat te willen aanvaarden en zijn overtuigd dat met deze krachtenbundeling de Great Old het best gediend is in de volgende stap van zijn groei.

Ook het dagelijks bestuur wordt versterkt. Samen met Algemeen Directeur Sven Jaecques, zal Dirk van Oekelen, als co-CEO, de verantwoordelijkheid nemen over het niet-sportieve luik. Dirk Van Oekelen was profvoetballer in o.a. RWDM, KSK Beveren en Sint-Truiden. Hij combineerde zijn voetballoopbaan met universitaire studies en haalde het diploma van Bio-Ingenieur en werd Doctor in de Wetenschappen bij Johnson & Johnson en nadien ging hij aan de slag bij de medische wereldspeler Olympus, waar hij CEO en actief werd in verschillende markten als Benelux en Frankrijk.

De Co-CEO’s zijn ondertussen gestart met het uitschrijven van een toekomstplan 2.0 met de verdere uitbouw van de voetbalinfrastructuur alsook de invulling hiervan. Het Management zal hun plannen na toetsing bij de Raad van Bestuur, ten gepaste tijde communiceren.