Fier uitkijken naar 1/16e finales in UEL

Fotoverslag 11 december, 2020

Royal Antwerp Football Club had het voorrecht om de schitterende groepsfase van de Europa League af te sluiten in het al even schitterende Tottenham Hotspur Stadium. Niet verliezen en zelfs groepswinst zou een feit zijn. Tegen een supersterke tegenstander als het Tottenham van José Mourinho bleek dat uiteindelijk net te moeilijk. Antwerp speelde voor de rust bijzonder goed mee, maar moest in de tweede helft toch zijn meerdere erkennen. The Great Old stapte met opgeheven hoofd terug het vliegtuig op richting Deurne. Maandag 14 december ’20 kennen we onze tegenstander voor de 1/16e finale in de Europa League. Als niet-reekshoofd wordt dat wellicht weer een topteam van formaat. Een nieuwe droomaffiche wenkt.

Met een al zekere kwalificatie voor de volgende ronde op zak én met het oog op de topper van komende zondag tegen Club Brugge voerde coach Leko enkele wijzigingen door. De Laet, Miyoshi, Juklerod en Mbokani verdwenen uit de basis. In hun plaats verschenen Batubinsika, Buta, Lukaku en Benson aan de aftrap. Haroun keerde eveneens terug in het elftal. In het doel maakte onze Iraniër, Beiranvand, zijn debuut. Ook José Mourinho roteerde. Zo begonnen superstars Kane en Son op de bank. Voor aanvang van de wedstrijd was er 1 minuut stilte ter nagedachtenis van de Italiaanse voetballegende Paolo Rossi.

Nog steeds op koers voor groepswinst bij de rust

“We spelen tegen de leider in de Premier League. We hebben respect voor Tottenham, maar zullen toch proberen om een goede prestatie neer te zetten”, sprak coach Leko daags voor de wedstrijd. Rood-Wit begon zonder schroom aan de match en toonde zich, zeker in de eerste helft, de evenknie van het Engelse vedettenteam. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar ook Antwerp kon af en toe prikken. In het begin van de wedstrijd timmerde onze Reds op de linkerflank een mooie aanval in mekaar. De gevaarlijke voorzet van Lukaku kon een aanstormende Benson net niet bereiken. Op het halfuur werd Benavente door Haroun diep gestuurd. Onze Peruviaan miste zijn controle waardoor hij teveel moest uitwijken en niet verder kwam dan een schot in het zijnet.

Tottenham maakt het af

Tijdens de rust werd Lior Refaelov gewisseld voor Nana Ampomah. De eerste tien minuten van de tweede helft hield RAFC nog gelijke tred met de Spurs. Tot Gareth Bale (Tottenham) een knappe vrije trap afvuurde richting Beiranvand. Onze doelman, bezig aan een sterk debuut, tikte het schot tegen de lat. Een goed gevolgde Vinicius (Tottenham) tikte de bal simpel binnen: 1-0. Het sein voor beide trainers om nog enkele wissels door te voeren. Bij Tottenham verschenen enkele kleppers ten tonele: Kane, Son en N’Dombele. In minuut 70 legde Kane met een assist op een sterk spelende Lo Celso de match in een definitieve plooi: 2-0. Een logische, maar eervolle nederlaag voor The Great Old, dat kan terugblikken op een fantastische groepsfase. Ivan Leko: “We hebben ons gekwalificeerd én we hebben ons getoond in Europa. Daar mogen we fier op zijn. En nu is het uitkijken naar de loting. Wie het ook wordt in de 1/16e finale, we zullen klaar zijn.”