Fotoverslag van de RAFC Padel Cup

Fotoverslag 13 april, 2022

Vandaag stond er een alternatieve training op de planning voor onze Reds: de felbegeerde RAFC Padel Cup. Zestien duo's streden in de Royal Antwerp Hockey Club in Brecht voor de titel. Na de eerste wedstrijden werd al snel duidelijk dat er geen cadeautjes zouden worden uitgedeeld. Iedereen was erop gebrand om te winnen.

Uit de poulefase van het toernooi onthouden we vooral de prestaties van het duo Butez-Dessoleil, die ongeslagen bleven in hun groep, en de sterke forehand van Johannes Eggestein die veel schade berokkende.

In de kwartfinales nam het duo Nainggolan-Matijas in een thriller afstand van het duo Priske-Biset en verzekerden De Wolf-Haroun zich in de slotseconden van de winst. Het duo Butez-Dessoleil en het verrassend sterke duo uit de staff Cappaert-Catteeuw plaatsten zich als laatsten voor de halve finales. Daarin stond geen maat op Radja Nainggolan-Davor Matijas en het duo Jean Butez-Dorian Dessoleil, zij zouden het in de finale opnemen tegen mekaar: een heruitgave van de openingswedstrijd uit de poulefase.

Het duo Nainggolan-Davor begon uitstekend aan de match en liep al snel 2-0 uit na twee heel snelle games. Butez-Dessoleil zocht naar antwoorden en vond die vrijwel meteen: de 2-0-achterstand werd omgedraaid in een 2-5-voorsprong. Het duo Butez-Dessoleil begon voorzichtiger te spelen en uiteindelijk te twijfelen, terwijl Radja de score vrijwil in zijn eentje terugbracht naar 6-7. Het duo Nainggolan-Matijas kreeg enkele kansen om zich op gelijke hoogte te hijsen, maar enkele unforced errors van Davor leverden de toernooiwinst op voor het duo Butez-Dessoleil. Jean Butez en Dorian Dessoleil, winnaars van de felbegeerde RAFC Padel Cup!