Frankfurt - RAFC: extra praktische info uitsupporters

Europa League 24 november, 2021

Ontmoetingsplaats uitsupporters
Er wordt aanbevolen dat fans van RAFC een ontmoetingsplek zoeken in de buurt van het centraal station van Frankfurt. Zo wordt aangeraden de “Willy-Brandt-Platz” te gebruiken op wedstrijddag.

Toegang tot het stadion
Het stadion opent de deuren 2u voor aanvang van de wedstrijd. Onze uitsupporters zullen het stadion moeten betreden via ingang E2 (zie op onderstaande afbeelding).

De QR-code in de CovidSafeBE-app is niet geldig in Duitsland. U dient dus uw internationaal COVID-certificaat op te vragen en te printen voor vertrek. (Meer info hierover op https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat)

We lijsten hieronder de regels op voor het afreizen naar Duitsland:


1. Testplicht
Personen van 12 jaar en ouder die de laatste 10 dagen in België zijn geweest hebben het volgende nodig alvorens Duitsland binnen te komen:
· bewijs van een volledige vaccinatie of
· een bewijs van herstel dat niet ouder is dan 6 maanden of
· een negatieve PCR-test (uitstrijkje niet ouder dan 72 uur) of een negatieve antigeentest die onder medisch toezicht is uitgevoerd (niet ouder dan 48 uur).

2. NIEUW: Registratieplicht
Wie naar Duitsland reist vanuit hoogrisicogebied moet voor zij/hij Duitsland binnen komt het digitale PLF invullen op www.einreiseanmeldung.de. Na het doorlopen van dit proces moet u een bewijs van vaccinatie/herstel/test uploaden.

Parking en bereikbaarheid
Komende van eender welke richting, neem je best de snelweg A3. Op het kruispunt Frankfurt-Zuid sla je af naar de snelweg B44 richting Frankfurt-Stadtmitte/Stadion. Vanaf hier is het belangrijk je gps niet meer te volgen, maar wel de signalisatie die ter plaatse is aangegeven voor de uitsupporters.

Voor bussen is parking P9 voorbehouden (zie afbeelding). Deze bereik je via Mörfelder Landstraße. De prijs voor een parkeerplaats bedraagt hier 20 euro.

Fans die de verplaatsing maken met de auto, dienen gebruik te maken van de parking “Waldparkplatz” op wandelafstand van het stadion. De prijs voor een parkeerplaats bedraagt hier 6 euro. LET OP! De parking “Gleisdreieck” is enkel en alleen voorbestemd voor thuissupporters.

Bereikbaarheid trein
Uitsupporters die met de trein arriveren in het centraal station van Frankfurt of op de vlieghaven in Frankfurt dienen de S-Bahn S8 en/of S9 verbinding te nemen richting Frankfurt Stadion (http://www.rmv.de). Het stadion is nadien op wandelafstand (800m) te bereiken. Grotere groepen kunnen mogelijks worden begeleid door de lokale politie via een alternatieve route.

Tifo’s
Zowel vlaggen (met vlaggenstok tot max 2m) en normale groepsbanners zijn toegelaten in het stadion. Daarnaast is het gebruik van pyrotechnisch materiaal verboden in het stadion!

Opgelet: Duits milieuvignet
Sinds 2008 heb je in heel wat Duitse stadscentra een milieuvignet nodig om met de wagen tot in het centrum te mogen rijden, zo ook in Frankfurt. Het Duitse milieuvignet kan je via deze link online aankopen. Wie geen vignet heeft riskeert immers een boete.