Maak gebruik van Free Your Seat

Nieuws 12 februari, 2024

Het bordje "uitverkocht" wordt voor iedere thuiswedstrijd uitgehangen in het Bosuilstadion. Bij een gemiddelde losse ticketverkoop zijn alle losse tickets in minder dan een uur de deur uit. Tóch blijkt dat op wedstrijddag een aantal zitjes in het stadion leeg blijven. De redenen daarvoor lopen uiteen: ziekte, vakantie, examens, familiefeest, ... Niet iedere abonnee kan élke wedstrijd bijwonen.

Kan jij er niet bij zijn? Maak dan een andere Red blij met jouw zitje! En... Je kan er een compensatie voor krijgen!

Nieuw: stel jouw abonnementsplaats beschikbaar voor verkoop aan de club

Sinds begin dit seizoen kunnen abonnees hun abonnementsplaats vrijmaken en doorgeven aan gekoppelde vrienden binnen het ticketplatform. Daarnaast is het vanaf nú mogelijk om jouw abonnementsplaats door te verkopen via de club! Kortom: kan jij als abonnee niet aanwezig zijn voor een thuiswedstrijd van RAFC? Maak gebruik van Free Your Seat!

Ik kan als RAFC-abonnee niet naar de wedstrijd dus...

  • Stel mijn abonnement beschikbaar aan de club voor verkoop via tickets.rafc.be. Slaagt de club erin jouw abonnementsplaats te verkopen? Dan kan jij hiervoor gecompenseerd worden!
    OF
  • Maak mijn abonnement vrij voor een gekoppelde vriend/familielid via tickets.rafc.be

Het beschikbaar stellen van jouw abonnementsplaats voor verkoop kan van zodra de losse ticketverkoop uitverkocht is en tot uiterlijk twee dagen voor de wedstrijd. De club heeft zo op haar beurt minimaal één dag de tijd om jouw abonnementsplaats door te verkopen. Op wedstrijddag zelf worden er géén tickets verkocht.

Indien de club erin slaagt om de vrijgegeven abonnementsplaats door te verkopen, dan zal de abonnementshouder een voucher kunnen claimen die omgezet kan worden in een korting bij het verlengen van het abonnement voor het seizoen 2024/2025. Deze voucher heeft een waarde die afhangt van uw abonnementsplaats. De waarde van de voucher hangt af van uw abonnementsplaats en zal u steeds kunnen raadplegen in het bevestigingsscherm tijdens het vrijgeven van uw abonnement.

Voorbeeld abonnement volwassene - compensatie per wedstrijd

Hoe je jouw abonnementsplaats effectief vrijmaakt lees je stap voor stap in één van de volgende FAQ-artikels:

Voor de wedstrijd tegen KV Mechelen (zaterdag 17/02 - 20u45) treedt het Free Your Seat-principe nú in werking.

  • Het vrijgeven van jouw abonnementsplaats voor verkoop kan vanaf het moment dat de vrije tickets uitverkocht zijn tot en met donderdagavond 15/02 (23u59) via tickets.rafc.be.
  • Het doorgeven van uw abonnement aan een vriend/familielid kan één dag langer, tot en met vrijdagavond 16/02 (23u59) via tickets.rafc.be.
  • De vrijgekomen abonnementsplaatsen worden verkocht vanaf vrijdag 16 februari om 13u via tickets.rafc.be. Deze verkoop loopt tot uiterlijk vrijdagavond 16/02 (23u59), tenzij de Bosuil eerder uitverkocht is.
  • Op wedstrijddag worden er géén tickets verkocht en is het niet meer mogelijk om een abonnement door te geven aan een vriend/familielid.

Het beschikbaar stellen aan de club voor verkoop is mogelijk tot en met het einde van het reguliere seizoen en dus niet tijdens de play-offs. Het doorgeven van het abonnement aan een vriend/familielid kan nog het hele seizoen 2023/2024 lang. Naar het seizoen 2024/2025 toe wordt het systeem verder geëvalueerd én geoptimaliseerd.