Geen doelpunten in topper tegen Club Brugge

Fotoverslag 14 mei, 2021

The Great Old kwam thuis tegen leider Club Brugge niet verder dan een scoreloos gelijkspel. In een kansarme eerste helft zocht Antwerp tevergeefs naar de vorm waarmee het Anderlecht had doen wankelen. De beste mogelijkheid was voor Club Brugge in het begin van de match. Bij de start van de tweede helft was het de beurt aan RAFC om gevaarlijk te zijn. Mbokani liet de kans liggen om Antwerp op voorsprong te schieten. Meer opwinding viel er verder helaas niet te noteren. 0-0 was bijgevolg de logische eindstand. Ook de concurrentie speelde gelijk. Antwerp blijft zo derde in de Champions’ play-off en volgt op 3 punten van Racing Genk en 8 punten van Club Brugge.

Coach Vercauteren behield het vertrouwen in het team dat 2-2 gelijkspeelde in Anderlecht. De Reds gingen tegen Club Brugge op zoek naar hun eerste zege in deze play-offs.

Verdedigers baas in eerste helft

De bezoekers uit Brugge begonnen het best aan de wedstrijd. Antwerps balverlies leidde tot een snelle tegenaanval met Rits (Club) als speerpunt. Butez werd omspeeld, maar Ritchie De Laet bracht redding en schoof de bal in hoekschop. De felle start kreeg echter geen fel vervolg. Pas na 20 minuten kon RAFC voor het eerst dreigen via Gerkens. Zijn voorzet kon de Brugse verdediging niet verontrusten. Dichter in de buurt van keeper Mignolet (Club) zou Antwerp niet geraken in de eerste helft. Ook Club Brugge voetbalde geen nieuwe kansen meer bij elkaar. De defensies van beide ploegen gaven geen krimp.

Antwerp raakt niet op dreef

The Great Old kwam messcherp uit de kleedkamer, zo leek het. Buta legde de bal terug op de vrijstaande Mbokani. Jammer genoeg miste het schot van Dieumerci deze keer venijn. Club Brugge trachtte te reageren, maar bleef bijzonder veel moeite hebben met de strakke, defensieve organisatie van Antwerp. Vormer (Club) probeerde het dan maar twee keer vanop afstand, evenveel keer had Butez het leer klemvast. Ook Antwerp kon niet meer echt gevaarlijk zijn. Met nog een kwartier te gaan werden Ampomah en De Sart in de ploeg gedropt. Ook zij konden het tij echter niet keren. Vlak voor tijd ging De Sart zijn kans met een afstandsschot. Keeper Mignolet redde secuur. 0-0 was bijgevolg de logische eindstand. En dat vond ook Ritchie De Laet: “Het zat er niet in vandaag. Het was duidelijk dat er zowel bij ons, als bij hen, spelers last hadden van zware benen. Nu moeten we het vizier richten op de volgende match.” Dat de frisheid ontbrak, was ook Frank Vercauteren niet ontgaan: “Mijn spelers oogden vermoeid. Door omstandigheden zitten we met een beperkte kern, waarmee we veel moeten spelen op korte termijn. Daarom ben ik niet geheel ontevreden met het resultaat.”

Op zondag 16 mei ’21 is het de beurt aan Club Brugge om gastheer te spelen voor RAFC. De wedstrijd in het Jan Breydelstadion begint om 18u30.