Geen nieuwe Europese stunt voor RAFC

Fotoverslag 26 februari, 2021

De opdracht voor The Great Old in het schitterende Ibrox Stadium was duidelijk: zelf twee keer scoren tegen de Rangers en geen tegendoelpunten meer slikken. Na negentig minuten leek doelpunten scoren alvast geen probleem. Helaas incasseerde Antwerp ook een handvol goals, waaronder weer twee strafschoppen. Halverwege de wedstrijd zag het er nochtans goed uit. De Reds hadden een vroege achterstand weggewerkt, speelden sterk en het geloof in een nieuwe Europese stunt groeide. Rangers kwam direct na rust op 2-1 en verdubbelde even later die voorsprong. Antwerp kon nog aanklampen tot 3-2, maar moest daarna definitief zijn meerdere erkennen in Rangers FC. The Great Old verlaat met een pak mooie herinneringen en met opgeheven hoofd het Europese toneel. Deze straffe editie smaakt in ieder geval naar meer (maar dan graag mét fans).

Geen Beiranvand tussen de palen. De Iraniër bleek nog onvoldoende hersteld van zijn blessure en dus nam Ortwin De Wolf de honneurs in doel waar. Ook in de spits noteerden we een personeelswissel: Avenatti begon op de bank waardoor Lamkel Zé voor het eerst dit seizoen in een Europese match mocht starten.

Hoopvol bij de rust

Antwerp toonde meteen van bij de aftrap dat het zijn vel duur zou verkopen. Na geharrewar vlak voor het Schotse strafschopgebied werd Lamkel Zé, voor hij gevaarlijk kon zijn, afgevlagd wegens buitenspel. Aan de overkant zorgde Kent (Rangers) met een schot voor de eerste echte doelpoging. De Wolf ging goed plat. Even later was Ortwin toch geklopt. Een flater in de Antwerp-defensie gaf Rangers de vrijgeleide voor de 1-0. RAFC was aangeslagen en kon niet beletten dat de Rangers nadien de wedstrijd volledig in handen namen. Tot Buta, op het halfuur, een voorzet van Lukaku ineens op de slof nam. De bal ging dan wel enkele meters naast, plots leek Rood-Wit er weer vol in te geloven. The Great Old begon zowaar de Schotten weg te drukken. En wie anders dan onze Mr Europe zou de verdiende gelijkmaker met zijn gouden schoen binnentikken? Mits wat meer precisie zat er zelfs nog een voorsprong in, maar Lukaku mikte in het zijnet. 1-1 bij de rust. Alles was ineens weer mogelijk.

Toch geen happy end voor Antwerp, maar wel fier!

Tien minuten ver in de tweede helft zag het er plots weer heel wat slechter uit voor Antwerp. Luttele seconden na de aftrap was de 2-1 al gevallen, en de Schotse aanvalshonger bleek nog lang niet gestild. Bij de onvermijdelijke 3-1 voor Rangers leek het definitief voorbij. Met nog een half uur op de klok viel de Antwerpse aansluitingstreffer via Lamkel Zé: 3-2. Nog een doelpuntje erbij zou de Schotse nervositeit doen toenemen. Een strafschopfout op Morelos (Rangers) deed de boeken echter definitief dicht: 4-2. In blessuretijd ging de bal nog maar eens op de stip: 5-2, de eindstand. Coach Vercauteren vond dat er veel meer in zat voor Antwerp: “Offensief doen we goed mee, maar defensief was het gewoon ondermaats. We geven in 2 matchen maar liefst 4 penalty’s weg en bij die andere goals zaten ook echte weggevers bij.” Ook kapitein Ritchie baalde: “We schoten ons elke keer in de voet. Rangers FC was gewoon te pakken. Nu moeten we dit laten bezinken. En daarna zal het besef wel komen dat we eigenlijk heel trots mogen zijn op deze campagne.”