Great Old duikt met goed gevoel international break in

Fotoverslag 8 november, 2021

Antwerp heeft zijn Europese kater doorgespoeld met een klinkende overwinning tegen RSC Anderlecht. In een gesloten eerste helft had RAFC het meeste balbezit, maar echt grote kansen bleven uit. Een pegel van Radja Nainggolan fusilleerde de deklat. Direct na de pauze hield Butez Anderlecht van de 0-1. Even later trapte Frey in het zijnet. Op het uur was het dan toch raak voor The Great Old. Yusuf trapte van dichtbij de 1-0 tegen de netten. Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Frey zorgde vanop de stip voor de verlossende 2-0. Anderlecht kwam in het slot nog opzetten, maar Butez hield zijn netten schoon. Dankzij deze verdiende zege klimt RAFC naar een gedeelde tweede plaats in het algemeen klassement.

Coach Priske wijzigde zijn elftal op verschillende plaatsen. Seck begon naast Engels centraal in de defensie. Ook Dwomoh en Radja Nainggolan verschenen van bij het begin aan de aftrap, net als Balikwisha.

RAFC heeft match onder controle, maar kansen blijven uit

Antwerp wilde de Europese thuisnederlaag van afgelopen donderdag tegen Fenerbahçe zo snel mogelijk vergeten en zette Anderlecht meteen onder druk. Via Frey belandde de bal in de loop van Benson, het vervolg was helaas minder succesvol. Even later ging Dwomoh zijn kans, maar zijn schot werd nog nipt door de Brusselse defensie afgeblokt. Het tempo zakte en het was wachten op een nieuwe kans. Die kwam er met een knal van Nainggolan. Zijn raket deed de dwarsligger trillen en de Bosuil zette zich meteen weer vol achter de Reds. Op het halfuur verraste Seck bijna zijn eigen doelman. De bal dwarrelde gelukkig naast het doel.

Yusuf en Frey doen Bosuil dansen

Anderlecht kwam scherp uit de kleedkamer. Butez verhinderde met een knappe beenveeg de Brusselse voorsprong. The Great Old reageerde direct via Frey, maar de volley van de Zwitser verdween in het zijnet. Op het uur redde Butez eerst een kopbal waarna hij onmiddellijk de tegenaanval lanceerde. Via Frey, Benson en opnieuw Frey kwam de bal bij Yusuf, die de verdiende 1-0 tegen de netten kon prikken. Balikwisha trachtte het goede voorbeeld van maatje Yusuf te volgen, maar zag zijn schot naast belanden. Met nog een dikke 10 minuten op de klok lag de bal plots op de stip. Frey zag zijn strafschop eerst gepareerd, maar was er als de kippen bij om de rebound binnen te trappen: 2-0! Anderlecht kreeg nog enkele kansjes op de aansluitingstreffer, zonder Butez echt te verontrusten. En leek Butez toch eens geklopt, dan bracht de deklat redding. De drie punten waren binnen. RAFC trekt zo met een goed gevoel de interlandbreak in.

Nainggolan genoot na van een sterke collectieve prestatie: “We hebben goed gespeeld. Een paar keer zijn we erin geslaagd Anderlecht echt weg te spelen. We hebben weinig kansen weggegeven en scoren op de juiste momenten. De overwinning is verdiend voor ons.” Ook de coach was erg tevreden: “Ik geloof in deze groep. De kwaliteit is er en dat hebben we vandaag getoond. We moeten blijven werken als één groep en dan kunnen we nog mooie dingen laten zien. Daar ben ik zeker van.”

Op zondag 21 november ’21 trekt RAFC naar Sint-Truiden. De match tegen STVV begint om 16u.