The Great Old evenaart met zege tegen Westerlo beste seizoensstart sinds 1930

5 september, 2022

De Bosuil was weer helemaal volgelopen voor de match tegen het Westerlo van ex-Red Jonas De Roeck. De bezoekers begonnen snedig aan de partij en voetbalde enkele goeie kansen bij elkaar, maar scoren zat er niet in. Dat deed Antwerp wel. Na een fout op Ekkelenkamp lag de bal op de stip. Janssen kende geen genade en knalde zijn vierde van het seizoen tegen de netten. Vroeg in de tweede helft verdubbelde Miyoshi de Antwerpse voorsprong. De ingevallen Valencia zette de 3-0 eindscore op het bord.

Antwerp won zijn zevende wedstrijd op rij, een evenaring van de beste competitiestart sinds de club bestaat. In 1930 begon Antwerp eveneens met zeven zeges na elkaar. 'Het heeft meer dan negentig jaar geduurd voor iemand zo een reeks kon neerzetten. Het is prachtig dat ons dat nu lukt', aldus Van Bommel. 'Iedereen praat erover, dit moeten we koesteren.'

Weinig wijzigingen in vergelijking met de match tegen Union. Kersverse aanwinst Calvin Stengs werd door coach Van Bommel meteen in de basis gedropt. Dinis Almeida verhuisde naar de bank. Bij tegenstander Westerlo maken enkele ex-Reds het mooie weer. Coach Jonas De Roeck, keeper Sinan Bolat, Perdichizzi en natuurlijk Tuur Dierckx, die in 2017 mee aan de basis lag van onze titel in 1B.

Antwerp slaat toe vanop de stip

In een zonovergoten Bosuil regende het legends. Niet alleen promotieheld Tuur Dierckx kreeg een staande ovatie, ook Antwerp-icoon Ratko Svilar -die de aftrap gaf- werd enthousiast onthaald. Het enthousiasme in de tribunes werkte vooral aanstekelijk voor de bezoekers uit Westerlo. Al in de eerste minuten doken ze enkele malen gevaarlijk op in Antwerps doelgebied. The Great Old probeerde hierna de regie van de match in handen te nemen. Dat lukte, maar grote kansen bleven evenwel uit. Halverwege de eerste helft ging een schot van Ekkelenkamp net over. De Nederlander dribbelde zich niet veel later doorheen de Westerlo-defensie tot hij foutief werd afgestopt. Ref De Cremer twijfelde niet en legde de bal op de stip. Janssen zette de strafschop overtuigend om: 1-0. Meteen ook de ruststand.


Reds bouwen voorsprong nog uit en komen niet meer in de problemen

Westerlo kwam geprikkeld uit de kleedkamer. Hun felle start leverde meteen weer een reuzenkans op via Foster, die van dichtbij met een gekruist schot Butez leek te zullen vloeren. Onze Fransman redde met een knappe reflex gelukkig nog de meubelen. Het antwoord van de Reds liet niet lang op zich wachten. Een snelle uitbraak via Yusuf, Stengs en Ekkelenkamp werd door Miyoshi simpel afgemaakt: 2-0. Westerlo was nadien niet meer bij machte om nog terug te vechten. Via Valencia kon Antwerp vlak voor tijd nog verder uitlopen tot 3-0.

Vincent Janssen genoot na, maar zag ook enkele pijnpunten: “We zijn veel te slap aan de wedstrijd begonnen. Dat was gewoon niet goed genoeg. Maar we hebben de kwaliteit om ook moeilijke wedstrijden te winnen. Dat geeft vertrouwen. We blijven keihard werken.”

Volgende match: Cercle Brugge – RAFC, zondag 11 september ’22 om 16u00.

RAFC XI: Butez – Bataille – Alderweireld – Pacho – Vines – Gerkens – Ekkelenkamp (76’ Nainggolan) – Yusuf – Stengs (76’ Valencia) – Janssen – Miyoshi

KVC Westerlo XI: Bolat – Reynolds (76’ Tagir) – Seigers – Perdichizzi – De Cuyper – Madsen – Neustädter (71’ Vetokele) – van den Keybus – Dierckx (70’ Akbunar) – Foster (77’ Fixelles) – Dorgeles (77’ Vaesen)

Bookings KVC Westerlo
🟨 83’ Vaesen
🟨 87’ De Cuyper