Great Old speelt gelijk op Turkse bodem en pakt verdiend punt in Europa League

Fotoverslag 22 oktober, 2021

In de heksenketel van Fenerbahçe hielden de Reds de thuisploeg op een 2-2 gelijkspel. Antwerp begon met veel enthousiasme aan de wedstrijd en verraste de Turken met een blitzstart. Al na 2 minuten opende Samatta de score voor RAFC. Maar Fenerbahçe herpakte zich, maakte gelijk en klom nog voor de rust op voorsprong. In de tweede helft zakte het tempo en bleven grote kansen aan beide zijden uit. Iets voorbij het uur mikte Verstraete een hoekschop op het hoofd van Gerkens, die knap overhoeks binnen kon koppen. Het gelijkspel werd hierna niet meer uit handen gegeven. Antwerp keert met een goed gevoel terug naar Deurne-Noord en kan met vertrouwen de topper tegen Club Brugge voorbereiden.

Brian Priske wijzigde zijn elftal op een 4-tal posities. Frey kreeg spitsbroer Samatta naast zich. Gerkens, Vines en Bataille mochten vanaf minuut één mee op puntenjacht.

Blitzstart van RAFC, maar Fenerbahçe slaat terug

Belgische ploegen die scoren op Fenerbahçe, het is een rariteit. Maar RAFC had er lak aan en trok onbevreesd richting doel van de thuisploeg. Frey stuurde Fischer diep, onze Deen zag de vrijstaande Samatta en die kon de bal simpel binnentikken: 0-1 en dat na slechts anderhalve minuut spelen! Antwerp bleef baas en probeerde via Verstraete en Fischer nog een keer te scoren. Pas na een kwartier stak Fenerbahçe voor het eerst de neus aan het venster. Het schot van Valencia ging over. Niet veel later kopte Tisserand een corner van de thuisploeg hard op Butez, Valencia stond perfect geplaatst om de rebound binnen te trappen: 1-1. Fenerbahçe kwam nu beter in de partij, maar had twee strafschoppen nodig om op voorsprong te komen. De eerste werd gemist, de tweede niet. Ruststand: 2-1.

Antwerp maakt gelijk en geeft punt niet meer af

Viktor Fischer bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Coach Brian Priske bracht Balikwisha in de ploeg. Zou Antwerp de 0 op 9 kunnen vermijden? Golfde de wedstrijd in de eerste helft aangenaam op en neer, dan verliep de tweede helft aan een lager tempo. Maar Antwerp kon via Almeida wel opnieuw dreigen. Zijn kopbal ging net naast. Op het uur was het wel raak. Birger Verstraete mikte zijn corner op de vrijstaande Gerkens en die kopte onhoudbaar binnen: 2-2! Geen Antwerps feestje in het lege uitvak, maar thuis of op café sprongen de fans ongetwijfeld een gat in de lucht. De Antwerpbank gaf het goede voorbeeld en vierde met gebalde vuisten. Priske dropte youngster Dwomoh in de ploeg, Yusuf mocht gaan rusten. De thuisploeg maakte zich klaar voor een slotoffensief, maar kon enkel nog dreigen met een afstandschot van Tisserand.

Coach Priske was trots op de prestatie van zijn team: “Ik ben erg fier op hoe we ons terug in de match hebben geknokt. Daar is karakter voor nodig en dat heeft heel de ploeg getoond vandaag. Ik had zelfs het gevoel dat we met de overwinning konden gaan lopen. Al maakten we daar op beslissende momenten wellicht net iets te veel fouten voor. Nu moeten we in de resterende matchen verder punten sprokkelen. Europees voetbal na nieuwjaar is het doel.”

Pieter Gerkens genoot na van zijn doelpunt: “Scoren is altijd leuk, maar ik ben vooral tevreden met het behaalde punt. Een meer dan terecht gelijkspel. Alleen die strafschoppen… dat wordt stilaan echt een kwalijke gewoonte van ons. Daar moeten we aan werken.”

Op donderdag 4 november 2021 spelen RAFC en Fenerbahçe weer tegen elkaar. Dan is het de beurt aan RAFC om gastheer te spelen. De match op de Bosuil begint om 21u. In de Jupiler Pro League staat zondag 24 oktober ’21 om 13u30 de topper tegen Club Brugge op het programma.