Herbruikbare bekers op de Bosuil

Nieuws 10 augustus, 2023

RAFC en deSter introduceren een herbruikbaar drinkbekerconcept, baanbrekend op het gebied van duurzaamheid bij sportevenementen

Samen presenteren we het concept van herbruikbare drinkbekers, dat op 11 augustus 2023 zijn debuut maakt op onze Bosuil tijdens de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Dankzij deze samenwerking kunnen voetbalfans genieten drankjes in milieuvriendelijke herbruikbare bekers. Een aanzienlijke bijdrage aan een duurzamere en milieubewustere ervaring op wedstrijddagen.

Vanaf 11 augustus worden drankjes in het Bosuilstadion geserveerd in deze herbruikbare bekers, die voortaan verkrijgbaar zullen zijn met statiegeld. Wanneer fans hun lege bekers na consumptie terugbrengen aan de bar, krijgen ze hun geld terug. Dit bedrag wordt terugbetaald op de bankkaart waarmee de dranken werden aangekocht. Bekers inwisselen kan steeds aan elke bar in het stadion.

Dit najaar zal het concept verder evolueren, met plannen om een gestroomlijnd retourproces mogelijk te maken waarbij het statiegeld automatisch wordt terugbetaald op de bankkaart waarmee de dranken werden aangekocht. Dit gebeurt via een RFID-chip die nu reeds in de bekers werd voorzien, maar binnenkort dus pas zal werken. Na consumptie, kunnen de fans dan hun lege bekers deponeren in de "slimme refundtubesā€¯ die in de tribunes van het Bosuilstadion geplaatst zullen zijn, waardoor deze handeling niet meer aan de bar dient te gebeuren. Deze tubes detecteren automatisch de teruggebrachte bekers en koppelen ze aan de bankkaart van de persoon die het statiegeld heeft betaald: een eerlijk, ultrasnel en probleemloos terugbetalingsproces. Op deze manier willen we de supporters hun bezoek aan de Bosuil zo comfortabel mogelijk maken.

#RAFC #AntwerpFirst #SustainablityFirst