Hulde aan Vic Mees, Mister Antwerp

Nieuws 27 januari, 2023

De voorbije weken bracht Royal Antwerp Football Club hulde aan Vic Mees (1927-2012). Op 11 november 2022 was het tien jaar geleden dat de RAFC-legende overleed. Het startschot van een reeks huldigingen aan de RAFC Speler van de Eeuw met onder andere het Vic Mees-boek, de Vic Mees-expo in de RAFC-kleedkamer, een merchandiselijn en een tweedelige podcastreeks. Op 26 januari 2023, de geboortedag van Mister Antwerp, vindt het slotakkoord van deze huldigingen plaats met de documentaire 'MEES', een productie van RAFC Media.

Het eerbetoon aan Vic Mees maakt deel uit van de RAFC-communitywerking #AntwerpFirst, die zich in de pijler #EducationFirst richt op onder andere de RAFC-historie.

'MEES' - Mister Antwerp

In deze RAFC DOCU van maar liefst 50 minuten lang neemt RAFC Media je mee doorheen de carrière van Vic Mees. Mister Antwerp komt, door middel van eerdere interviews, zelf aan het woord - maar ook oud-ploeggenoot Louis Lambert rakelt naar hartelust anekdotes op uit de oude doos. De kinderen van Mees, Vic jr. en Elisabeth, alsook Michel Schepers (auteur Vic Mees-boek) en Dirk Willockx (clubarchivaris) kaderen de carrière en het leven van Mister Antwerp. Jan Michel (voorzitter vzw Antwerp) praat het geheel aan mekaar. Roger Leys, Paul De Wachter en Joseph Hanse zijn allen RAFC-fans die Vic Mees nog aan het werk gezien hebben in de jaren 1950-60 vanuit de tribunes en zorgen voor getuigenissen. Deze anekdotes zorgen, samen met nooit eerdere vertoonde beelden uit zowel het RAFC- als VRT-archief, voor een uniek documentaire.

'MEES' ging in première in het auditorium van het Bosuilstadion in het bijzijn van de familie Mees, de protagonisten die aan het woord komen in de documentaire en enkele van onze oudste abonnees, samen met hun kleinkind(eren).

Voor het grote publiek is 'MEES' te bekijken via het YouTubekanaal van The Great Old.

Documentairemaker Quinten Van Hoecke samen met de familie Mees: zoon Vic junior en dochter Elisabeth Mees.

Vic Mees-boek

Het boek en biografie vormt een ultieme hulde aan één van de beste spelers van Royal Antwerp FC ooit. Met heel wat rechtstreekse getuigenissen roepen we de tijdsgeest op rond de figuur van Vic Mees als mens, familieman, voetballer én Mister Antwerp. Auteur Michel Schepers volgt sinds de jaren zeventig het Belgische voetbal en in het bijzonder Royal Antwerp FC op de voet als journalist bij diverse kranten/tijdschriften en als medewerker van het oude Antwerp Clubblad. Het Vic Mees-boek is een must have voor elke fan van Rood-Wit!

Het Vic Mees-boek is nog steeds beschikbaar via zowel de RAFC-fanshop als webshop!

Het Vic Mees-boek van auteur Michel Schepers.

Vic Mees-expo

Tijdens de WK-break, in de periode november-december 2022, lag het competitievoetbal in België stil en kregen de RAFC-spelers enkele weken vakantie. Het ideale moment om de RAFC-kleedkamer van onze Reds in te palmen voor een unieke expo over het leven en de carrière van Vic Mees. De Vic Mees-expo opende een tiental keer haar deuren en was steeds uitverkocht!

Momenteel wordt er bekeken hoe RAFC de Vic Mees-expo een (digitaal) vervolg kan geven.

RAFC dankt de familie van Vic Mees, Dirk Willocx, Michel Schepers en Karl Böhrer voor het ter beschikking stellen van het unieke materiaal en voor de samenstelling van de tentoonstelling.

Vic Mees-podcast

Over Vic Mees, de kampioenenploeg van 1956/57 en The Great Old in het algemeen kan uren verteld worden. Zogezegd, zo gedaan: in twee podcastafleveringen wordt er uitgebreid verteld over Vic Mees als speler en als mens. Daarnaast word je met enkele leuke anekdotes volledig bijgepraat over de tijdsgeest van toen door Vic Mees jr. (zoon van Mister Antwerp), Dirk Willockx (clubarchivaris), Michel Schepers (auteur Vic Mees-boek), Marc Van der Linden (oud-speler RAFC), Jan Michel (voorzitter vzw Antwerp) en Harry Bastin (fan van het eerste uur).

De reeks is te bekijken via YouTube of te beluisteren via Spotify.

Mister Antwerp-collectie

Op 11 november, de dag van het overlijden van Vic Mees, bracht RAFC de Mister Antwerp-merchandiselijn uit. Sindsdien is Mister Antwerp niet meer uit het straatbeeld te denken! Bovendien maakten de spelers van The Great Old de verplaatsing naar Club Brugge in de Mister Antwerp-collectie. De merchandiselijn is nog steeds beschikbaar via zowel de RAFC-fanshop als webshop! Een leuke extra: de laatste 2 stukken werden gisteren toegevoegd aan de kledinglijn, en zijn beperkt te verkrijgen.