JEAN KINDERMANS GESTART ALS CEO JEUGD BIJ RAFC

Nieuws 6 februari, 2024

Vorige week donderdag, 1 februari, is Jean Kindermans (59) bij RAFC begonnen als CEO Jeugd. Hij heeft op de Bosuil een contract tot en met het seizoen 2028-29. Als eindverantwoordelijke zal hij, ondersteund door Hoofd Opleiding Steven Smet, binnen onze club de brug vormen tussen het departement ‘jeugd’ en het management.

Over Jean Kindermans

De komst van Jean Kindermans is een volgende stap in de professionalisering van RAFC. Jean Kindermans maakte naam en faam als hoofd van de jeugdopleiding bij RSC Anderlecht. Zo vormde hij Romelu Lukaku, Youri Tielemans, Jérémy Doku en nog heel wat andere jongens die vandaag in diverse nationale ploegen spelen. Kindermans is zelf ook ex-profvoetballer – hij speelde o.a. voor Anderlecht, Lierse en Cappellen – en heeft een diploma Pro License.

Dankzij zijn internationale ervaring en knowhow kan RAFC de huidige structuur van het departement ‘jeugd’ verder uitbouwen.

Over de RAFC Jeugdacademie

De jeugdwerking van RAFC is het voorbije decennium snel en sterk geëvolueerd. Dankzij de familie Gheysens verrees onder Tribune 4 een state of the art-jeugdacademie, waarin onze spelers, coaches en omkadering haast professioneel kunnen werken en trainen. Mét resultaat. Van een quasi puur recreatieve status evolueerde RAFC Jeugd naar een vaste waarde in Elite 1 en naar de top 5 in België. Onze jeugdploegen boeken knappe resultaten in internationale toernooien en leveren almaar meer jeugdinternationals af. Belangrijk, want de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal is een essentiële pijler in de toekomstvisie van RAFC.

Jean Kindermans neemt de eerstkomende maanden de tijd om de club, haar medewerkers en werking te leren kennen en zal ten gepaste tijden communiceren.

Welkom op de Bosuil en veel succes, Jean!