Jean Butez vier jaar langer bij RAFC

Nieuws 26 augustus, 2022

Onze keeper Jean Butez heeft vanmiddag een contract getekend dat hem tot en met juni 2026 aan Royal Antwerp Football Club verbindt.

De Franse doelman kwam in 2020 over van Moeskroen, waar hij toen al grote indruk maakte. Afgelopen seizoen groeide Jean uit tot de onbetwistbare nummer 1 én publiekslieveling bij Stamnummer 1. Met zijn secure prestaties op een zeer hoog niveau kon Jean vorig jaar in de Jupiler Pro League 14 keer zijn netten schoonhouden, wat hem een plaats opleverde in het Pro League Team of the Season.

Individueel werd Jean ook door de eigen fanbase bekroond voor zijn uitstekende seizoen: de doelman werd met grote voorsprong verkozen tot Player of the Season. Een lijn die Jean Butez probleemloos heeft doorgetrokken naar dit seizoen. In de tien officiële wedstrijden die onze Reds sinds het begin van het seizoen afgewerkt hebben, hield hij maar liefst 6 keer de nul.

Jean wordt nu ook door Royal Antwerp Football Club beloond voor zijn uitstekende prestaties - het contract van de 27-jarige doelman wordt opengebroken met vier seizoenen. Jean zal het Rood-Witte doel verdedigen tot en met 30 juni 2026.

In totaal kwam Butez in twee jaar tijd 87 keer in actie voor The Great Old. In 28 wedstrijden hield hij zijn netten schoon. Op naar nóg meer!

Veel succes Jean!