Jeugdwerking RAFC zet belangrijke nieuwe stap vooruit

Jeugd 10 juni, 2021

Royal Antwerp FC ontvangt Elite 1-label voor jeugdwerking

Op basis van de jeugdlicentie heeft de Jeugdacademie van Royal Antwerp FC het Elite 1 label behaald. Het stoot zo door naar de Elite 1 Jeugdcompetities U11-U18 en zorgt ervoor dat onze jeugdspelers in het seizoen 2021-2022 zullen uitkomen tegen hun collega’s van RSC Anderlecht, Cercle Brugge, Club Brugge, Sporting Charleroi, KRC Genk, KAA Gent, Oud-Heverlee Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, STVV en Zulte Waregem.

Onze jeugdwerking heeft de laatste 5 jaar een enorme evolutie doorgemaakt op verschillende vlakken. Dit heeft gezorgd voor een zeer solide basis die ons op vandaag het nodige aanzien en respect van collega-clubs in binnen en buitenland oplevert.

Die jeugdlicentie bevat niet alleen sportieve en organisatorische criteria; één van de belangrijkste pijlers is de infrastructurele omkadering. Dankzij de investeringen van de familie Gheysens kan het gloednieuwe jeugdcentrum in de nieuwe Tribune 4 binnenkort zijn deuren openen. Het complex bevat onder andere 15 kleedkamers, medische ruimtes, fitness accommodatie, jeugdkantoren, twee auditoria, studie- en ontspanningsruimte en een indoorhal met looppiste. Dit betekent opnieuw een belangrijke volgende stap in de uitbouw van een moderne topacademie die instaat voor de optimale ontwikkeling van voetbalatleten.