Kijk binnen in onze gloednieuwe T4

Nieuws 23 juni, 2021

Het state of the art spelerscomplex

Op dinsdag 29 juni namen onze Reds hun intrek in onze nieuwe Tribune 4! Dit state of the art spelerscomplex biedt alle mogelijke sportieve, technische en ontspanningsfaciliteiten. De volledige aankleding en inrichting werd verzorgd door Mevrouw Gheysens en haar team.

Het spelerscomplex bevat onder andere een kleedkamer met 30 zitplaatsen, een wellness center met tegenstroombad van 15m lang met bovendien een in hoogte verstelbare bodem, een ijsbad, een warmwaterbad, een hammam, een sauna, een jaccuzzi en een volledig uitgeruste fitness.

Naast spiksplinternieuwe kantoren en kleedkamers voor onze sportieve en technische staf zijn er ook twee auditoria (voor 139 personen en een kleiner voor 32 personen) voor allerlei besprekingen voorzien. Tot slot komen onze Reds tot rust in de eet-en relaxruimte die is ingericht met een pooltafel, kickertafel, tafeltennistafel en gaming area met LED-wall. En de volledige rust kunnen spelers van de A-kern dan weer in één van de 16 slaapruimtes vinden.

De RAFC-jeugdacademie

Onze jeugdwerking heeft de laatste 5 jaar een enorme evolutie doorgemaakt op verschillende vlakken. Dit heeft gezorgd voor een zeer solide basis die ons op vandaag het nodige aanzien en respect van collega-clubs in binnen- en buitenland oplevert. Vorige week werd aangekondigd dat Royal Antwerp FC het Elite 1 label behaalde.

Die jeugdlicentie bevat niet alleen sportieve en organisatorische criteria; één van de belangrijkste pijlers is de infrastructurele omkadering. Dankzij de investeringen van de familie Gheysens opent het gloednieuwe jeugdcentrum in de nieuwe Tribune 4 nu de deuren.

Afgelopen vrijdag 18 juni werd de spiksplinternieuwe RAFC jeugdacademie ingehuldigd door Dhr. Paul Gheysens en zijn echtgenote Ria Gheysens. De symbolische sleutel werd overhandigd aan Steven Smet, Hoofd Opleiding van de R. Antwerp FC jeugdwerking.

Dit state of the art complex bevat alle mogelijke faciliteiten om jongeren een wel doordachte, goed omkaderde voetbalopleiding te kunnen aanbieden.

Het complex bevat onder andere 15 kleedkamers, medische ruimtes, fitness accommodatie, jeugdkantoren, twee auditoria, studie- en ontspanningsruimte en een indoorhal met looppiste. Dit betekent opnieuw een belangrijke volgende stap in de uitbouw van een moderne topacademie die instaat voor de optimale ontwikkeling van voetbalatleten.

Het nieuwe jeugdcomplex uitgelicht:

- 15 kleedkamers
- Indoor Kunstgras looptrack met een lengte van 70m en 6 loopbanen
- Fitness en krachtruimte
- Medisch kabinet voor kinesisten en dokter
- Kantoren:
· Kantoor Hoofd opleidingen
· Kantoor Staff U21
· Werkruimte fulltime jeugdtrainers
· 2 lokalen huiswerkklas en TEAM gesprekslokalen
· 1 lokaal ontmoeting en gespreksruimte
- Polyvalente ruimte
- Jeugdkantine