Kijk binnen in de nieuwe RAFC-jeugdacademie

23 juni, 2021

Onze jeugdwerking heeft de laatste 5 jaar een enorme evolutie doorgemaakt op verschillende vlakken. Dit heeft gezorgd voor een zeer solide basis die ons op vandaag het nodige aanzien en respect van collega-clubs in binnen- en buitenland oplevert. Vorige week werd aangekondigd dat Royal Antwerp FC het Elite 1 label behaalde.

Die jeugdlicentie bevat niet alleen sportieve en organisatorische criteria; één van de belangrijkste pijlers is de infrastructurele omkadering. Dankzij de investeringen van de familie Gheysens opent het gloednieuwe jeugdcentrum in de nieuwe Tribune 4 nu de deuren.

Afgelopen vrijdag 18 juni werd de spiksplinternieuwe RAFC jeugdacademie ingehuldigd door Dhr. Paul Gheysens en zijn echtgenote Ria Gheysens. De symbolische sleutel werd overhandigd aan Steven Smet, Hoofd Opleiding van de R. Antwerp FC jeugdwerking.

Dit state of the art complex bevat alle mogelijke faciliteiten om jongeren een wel doordachte, goed omkaderde voetbalopleiding te kunnen aanbieden.

Het complex bevat onder andere 15 kleedkamers, medische ruimtes, fitness accommodatie, jeugdkantoren, twee auditoria, studie- en ontspanningsruimte en een indoorhal met looppiste. Dit betekent opnieuw een belangrijke volgende stap in de uitbouw van een moderne topacademie die instaat voor de optimale ontwikkeling van voetbalatleten.

Het nieuwe jeugdcomplex uitgelicht:

- 15 kleedkamers
- Indoor Kunstgras looptrack met een lengte van 70m en 6 loopbanen
- Fitness en krachtruimte
- Medisch kabinet voor kinesisten en dokter
- Kantoren:
· Kantoor Hoofd opleidingen
· Kantoor Staff U21
· Werkruimte fulltime jeugdtrainers
· 2 lokalen huiswerkklas en TEAM gesprekslokalen
· 1 lokaal ontmoeting en gespreksruimte
- Polyvalente ruimte
- Jeugdkantine