Koji Miyoshi opnieuw in het land: "snel terug om het team te helpen."

Nieuws 13 augustus, 2021

Koji Miyoshi is terug in het land! Onze Japanse international is maandag teruggekeerd naar België, genoot dinsdag nog van een vrije dag en op woensdag stond de eerste training op de planning. Het nummer 19 stond toen ook de verzamelde pers te woord.

Over de Olympische Spelen
Het was fijn om in Japan te spelen, maar ik had niet echt het gevoel in Japan te zijn. Het Japan-gevoel ontbrak, omdat er geen publiek was. Het parcours van Japan op de Olympische Spelen was mooi, we hebben de halve finales gehaald en met Spanje en Mexico niet van de minste tegenstanders verloren. Ik ben blij met het doelpunt dat ik kon scoren voor Japan, maar wat we bereikt hebben is dankzij het team. We hadden graag een medaille gepakt, waren dichtbij brons, maar het heeft niet mogen zijn. Jammer.

Over zijn familie
Ik heb een maand lang mijn familie niet gezien, we mochten trainen maar voor de rest niets. Mijn familie woont in Tokio, zonder corona zouden ze zeker in het stadion gezeten hebben, maar nu heb ik zelfs niet mogen zien - zelfs niet vanop afstand. Ze hebben mij moeten volgen op televisie.

Over opnieuw in België spelen
Ik heb maar enkele dagen kunnen rusten, maar dat was genoeg. Het is aangenaam om terug in België te zijn, ik voel me niet vermoeid. In Japan is het momenteel érg warm, voor het lichaam is het aangenaam om in België te spelen. Hier is er terug publiek, ik kijk er naar uit om de supporters weer te zien. Ik heb de matchen op TV gevolgd en gezien dat er al heel wat meer sfeer was, ik kan niet wachten om er zelf aan te beginnen.

Over zijn rol bij Royal Antwerp FC
Ik ben zo snel als mogelijk teruggekeerd uit Japan om het team te kunnen helpen. Ik heb ook al met de coach gesproken en hoop op Charleroi al meteen wat minuten te maken, ookal heb ik woensdag pas voor het eerst meegetraind. De afgelopen twee jaar heb ik alles gegeven voor RAFC, maar ik ga me uiteraard opnieuw bewijzen aan de nieuwe coaches. Ik zag de wedstrijd tegen Standard de Liège, vijf doelpunten was misschien lichtjes overdreven, maar de balcirculatie... Ik zie mezelf al in het team! Ik kijk er naar uit.

Koji Miyoshi maakt alvast deel uit van de wedstrijdselectie tegen Charleroi, die vanavond om 20u45 gespeeld wordt.