Fotoverslag: KV Mechelen - RAFC

Fotoverslag 25 juli, 2022

De seizoensopener van 2022/2023 voelde aan als een déja-vu: met KV Mechelen kregen we dezelfde tegenstander voorgeschoteld als vorig jaar, we speelden uit in het AFAS Stadion en onze Reds gingen de rust in met een identieke voorsprong, 0-2. In tegenstelling tot afgelopen seizoen konden onze Reds ditmaal wél de punten veiligstellen en zo met een driepunter aan het seizoen beginnen!

Coach Mark van Bommel bracht, voor zijn allereerste wedstrijd in de Jupiler Pro League, enkele wijzigingen aan in vergelijking met afgelopen donderdag tegen FC Drita. Sam Vines, William Pacho, Michel-Ange Balikwisha en Michael Frey kwamen in de ploeg ten koste van Laurit Krasniqi, Dinis Almeida, Manuel Benson en Vincent Janssen.

RAFC XI
Butez - De Laet (73' Bataille) - Alderweireld - Pacho - Vines - Yusuf - Nainggolan (80' Verstraete) - Gerkens - Miyoshi (65' Benson) - Balikwisha (80' Almeida) - Frey (66' Janssen)

KV Mechelen XI
Coucke - Walsh - Vanlerberghe (46' Peyre) - Lavalee (85' Oum Gouet) - Wouters - Van Hoorenbeeck (71' Bolingoli) - Shved - Hairemans (61' Da Cruz) - Schoofs - Storm - Ngoy (71' Engvall)

De thuisploeg begon het sterkst aan de partij en creëerde in de openingsfase enkele kansen, met als grootste mogelijkheid een bal op de paal van Julien Ngoy (KVM) in minuut 7 van de partij. Nadien herstelden onze Reds het evenwicht, zonder zelf al te gevaarlijk te zijn - met uitzondering van een vrije trap van Radja Nainggolan, die de lat raakte.

Op het half uur verstuurde Toby Alderweireld met één van zijn befaamde lange passes Michael Frey de diepte in. De Zwitser plukte de bal enig mooi uit de lucht, maakte een sleepbeweging naar zijn rechter en schoot de bal voorbij een kansloze Gaëtan Coucke (KVM): 0-1!

De netten trilden nog na van het openingsdoelpunt wanneer de bal op de stip ging na een foutieve tussenkomst van Dries Wouters (KVM). De verdediger torpedeerde eerst Pieter Gerkens tegen de grasmat en kwam nadien te laat in een duel met Ritchie De Laet. Michael Frey eiste de bal op en knalde zijn tweede van de namiddag staalhard in doel: 0-2 aan de rust.

Na de pauze controleerden onze Reds de wedstrijd, die gespeeld werd onder een blakende zon en bij temperaturen rond de 32°. KV Mechelen probeerde nog wel, maar de organisatie van onze Reds stond als een huis en gaf geen krimp. 0-2 was de eindstand Achter de Kazerne.

Coach Mark van Bommel: "Dit was geen goede wedstrijd, maar we winnen hem wel. Het was niet makkelijk om onze plannen uit te voeren. We zijn nog niet de ploeg die een andere ploeg helemaal kan wegduwen. Dat willen we wel worden. Er was een kleine discussie over wie de penalty ging nemen, maar zolang die bal erin gaat, is het voor mij allemaal prima."

Michael Frey: "Het doet ook deugd om revanche te nemen na vorig jaar. Toen stonden we hier in Mechelen ook met 0-2 voor, om uiteindelijk nog met 3-2 te verliezen. Dat wilden we niet nogmaals laten gebeuren. Nu staan we verder dan een jaar geleden, maar hier mag het niet stoppen. We moeten blijven werken en nóg beter worden."

Donderdag (20u00) nemen onze Reds het in de terugwedstrijd van de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League op tegen FC Drita. Zoals eerder gecommuniceerd heeft de UEFA beslist om geen fans van RAFC toe te laten in het stadion. Wij vragen onze fans om die beslissing te respecteren en dan ook niet naar Kosovo af te reizen.