Wedstrijd- & fotoverslag: Lillestrøm SK - RAFC

5 augustus, 2022

4.927 toeschouwers -waarvan 125 Antwerp-supporters- hadden een ticket bemachtigt om Lillestrøm SK – RAFC in het Åråsen Stadium bij te wonen. Nadat de RAFC-spelers beslist hadden om de meegereisde supporters hun wedstrijdtickets terug te betalen, hoopten de fans ook op een leuke wedstrijd én een goed resultaat met het oog op de kwalificatie voor de laatste play-off-voorronde in de UEFA Europa Conference League.

Onze Reds kwamen met hetzelfde doel aan de aftrap en schoten als een komeet uit de startblokken. Lillestrøm stond van minuut 1 meteen onder zware druk, wat leidde tot een eerste kopbalkans voor Miyoshi op aangeven van Sam Vines. De partij was nog geen 5 minuten aan de gang en The Great Old versierde zijn tweede corner van de wedstrijd. Koji Miyoshi bracht de bal met zijn linker voor doel, Dinis Almeida verlengde keurig met het hoofd: 0-1!

De Noren hadden niet meteen een antwoord in huis, RAFC domineerde zonder verder veel mogelijkheden bij mekaar te voetballen. Lillestrøm kon pas in minuut 35 een eerste keer op doel besluiten via Fridjonsson (LSK), zonder gevaar. De eerste helft leek zo af te stevenen op een 0-1-voorsprong, maar de Noren hadden in de extra tijd nog een slotakkoord in petto. Balverlies op de eigen helft van Nainggolan leidde de gelijkmaker in: de Noren schakelden snel om, Knudsen (LSK) schuift de bal voorbij Butez en zo staat het plots 1-1.

Lillestrøm kwam op dezelfde manier uit de kleedkamer als net voor de rust: bijzonder gretig. Butez wordt meteen op de proef gesteld en brengt attent redding op een strak schot van Ibrahimaj (LSK). Een waarschuwing waar RAFC meteen van wakker schudt. Het hoog onder druk zetten van de Noorse verdediging loont wanneer Miyoshi de bal hoog op de helft van Lillestrøm kan recupereren. De Japanner schudt een knappe actie uit z’n schoenen en bedient Balikwisha. Het nummer 10 behoudt het overzicht, ziet Nainggolan volledig vrijstaand in z’n rug opduiken en laat de bal slim passeren. Radja heeft de hoek voor het uitkiezen en schiet RAFC opnieuw op voorsprong: 1-2!

Het tempo zakt uit de wedstrijd en The Great Old probeert de wedstrijd uit te voetballen, maar Lillestrøm krijgt toch nog enkele mogelijkheden. Een gevaarlijke voorzet van Ibrahimaj gaat aan alles en iedereen voorbij en ook Fridjonsson krijgt nog een uitstekende mogelijkheid maar besluit naast het doel van Butez. Ondertussen maakten Janssen, Miyoshi, Gerkens en Balikwisha plaats voor Frey, Valencia, Verstraete en Fischer. De jonge Valencia was opnieuw erg bedrijvig en rondde een knappe dribbel af met een goeie pass op Nainggolan. Die twijfelde niet en haalde beheerst uit met de binnenkant van de rechtervoet: 1-3!

Meteen daarna werd de dubbele doelpuntenmaker naar de kant gehaald en krijgen we voor het eerst Christopher Scott te zien. De Duitser kreeg maar een handvol minuten de tijd, maar was erop gebrandt zich te laten zien. Een afstandsschot ging maar net over het doel en een tweede poging werd nog van de lijn gekeerd door Ranger (LSK).

Onze Reds keren zo met een mooie uitgangspositie huiswaarts voor de terugwedstrijd van volgende week donderdag. Abonnees hebben voor deze Europese wedstrijd nog tot en met zondag voorrang om een los ticket aan te kopen. De openbare losse ticketverkoop gaat maandag van start. Alle ticketinformatie voor RAFC – Lillestrøm SK vind je hier. Maar eerst wacht OH Leuven, zondag in een uitverkocht Bosuilstadion, met als inzet de kop van het klassement!