Mark van Bommel nieuwe T1 RAFC

Nieuws 26 mei, 2022

R. Antwerp F.C. heeft een nieuwe hoofdcoach: Mark van Bommel (45). De Nederlander tekent bij The Great Old een contract voor 2 seizoenen.

Van Bommel zette zijn eerste stappen in de trainerswereld bij Nederland U17, PSV U19 en als assistent bij o.a. Australië en Saoedi-Arabië. Hij groeide door tot hoofdtrainer van PSV Eindhoven en het Duitse VfL Wolfsburg. Als speler was hij één van de succesvolste Nederlanders ooit met op zijn palmares heel wat trofeeën, waaronder 1x Champions League (met FC Barcelona) en 8 landstitels (met PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan). Van Bommel verzamelde 79 caps bij Oranje en was er als speler bij toen Nederland de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika speelde en zilver pakte.

Ook de eerste twee versterkingen voor de staf zijn rond. Andries Ulderink (52) komt over van FC Twente en zal samen met John Stegeman (45), die in maart Al-Ahli verliet, de rol van assistent op zich nemen. Beiden hebben heel wat ervaring, als hoofdcoach en als assistent. De komende weken wordt de tijd genomen om de sportieve staf verder in te vullen en uit te bouwen.

Op maandag 20 juni leidt Van Bommel zijn eerste training als T1 van Royal Antwerp FC. Een dag later, dinsdag 21 juni, wordt de voltallige technische staf voorgesteld aan de verzamelde pers.

Welkom bij Antwerp en veel succes, Mark, Andries en John.

Mark van Bommel
Andries Ulderink
John Stegeman