Match Recap: Charleroi - RAFC

Fotoverslag 14 augustus, 2021

The Great Old behaalde een fel bevochten gelijkspel op het veld van Charleroi en sluit zo het Waalse tweeluik, na twee uitwedstrijden, af met een knappe 4 op 6. De Zebra’s domineerden het merendeel van de eerste helft, maar het was Antwerp dat met een krappe voorsprong de rust in ging. Na de pauze herstelden de Reds het evenwicht in de partij. Toch kwam Charleroi nog op 1-1. RAFC kreeg nadien nog enkele goeie kansen om de volle buit binnen te halen, gescoord werd er echter niet meer. Charleroi kwam in blessuretijd nog erg dicht bij de winnende treffer. Butez was geklopt, maar de paal bracht redding voor Antwerp. Stamnummer 1 trekt nu met een goed gevoel Europa in.

Verdriet vooraf aan de wedstrijd door het veel te plotse overlijden van ex-profspeler Franck Berrier. De ex-KVO-speler en ex-ploegmaat van Jelle Bataille werd voorafgaand aan de wedstrijd geëerd met een aangrijpende, staande ovatie en een warm applaus.

Op het wedstrijdblad stonden dezelfde elf spelers die vorige week stevig hadden uitgehaald op het veld van Standard. Eveneens in de wedstrijdselectie: Björn Engels, Faris Haroun, Olympiër Koji Miyoshi en recente aanwinst Sam Vines.

Viktor Fischer zet RAFC op voorsprong

Charleroi maakte van bij de aftrap zijn aanvallende intenties duidelijk. Gesteund door een enthousiaste thuisaanhang rolde de ene na de andere aanvalsgolf richting Butez. Na een tiental minuten was het de beurt aan RAFC om voor het eerst te dreigen via Frey. Zijn voorzet richting Fischer was net te scherp om echt gevaarlijk te kunnen zijn. De thuisploeg verhoogde de druk en ging nog feller op zoek naar een doelpunt. Charleroi was baas, maar toch was het Antwerp dat op voorsprong kwam. Yusuf legde de bal panklaar voor Fischer, die van dichtbij de 0-1 op het bord zette. De krappe voorsprong werd met verve verdedigd tot aan het rustsignaal.

Antwerp zit beter in de match, maar slikt gelijkmaker

Michael Frey bleef geblesseerd in de kleedkamer, zijn vervanger Johannes Eggestein stond te trappelen van ongeduld om voor het eerst zijn aanvalskunsten te tonen. The Great Old begon goed aan de tweede helft: meer balbezit, meer offensieve dynamiek en een fellere pressing zorgde voor Rood-Witte dominantie. Toch was het Charleroi dat op het uur de gelijkmaker tegen de netten joeg. De Reds waren niet onder de indruk en trokken weer ten aanval. Fischer zette Gerkens op weg naar Charleroi-doelman Koffi, die met een ultieme reflex de Antwerpse voorsprong voorkwam. Ook met de ingevallen Balikwisha en Miyoshi lukte het Antwerp niet om de zege alsnog binnen te halen. In de absolute slotfase hield de paal The Great Old recht. De punten werden gedeeld en daar had coach Priske vrede mee: “ Ik ben tevreden met de 4 op 6, na twee moeilijke uitwedstrijden. We zijn op de goeie weg. We zijn klaar om ons weer te tonen in Europa.”

Royal Antwerp FC speelt zijn eerstvolgende match in de JPL thuis tegen OHL op zondag 29 augustus om 16u. Donderdag 19 augustus bekampt RAFC het Cypriotische Omonia Nicosia in de play-off voorronde van de Europa League.