Match Recap: Standard - RAFC

9 augustus, 2021

Frey zorgt met 5 doelpunten voor Antwerps feestje in Luik!

The Great Old maakte er een memorabele zondagmiddag van op Sclessin, met als absolute uitblinker Michael Frey, die maar liefst 5 (!) keer de netten deed trillen. Tweemaal voor de rust en een onvervalste hattrick in de tweede helft. Historisch! De laatste Antwerpspeler die hem dat voordeed was René Geuns in… 1946. RAFC maakte er een knappe teamprestatie van aan de boorden van de Maas en kon al na 6 minuten de score openen. Standard ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Antwerp dat verder kon uitlopen. Na rust brachten de Rouches er even weer de spanning in, tot Frey nog eens uit zijn krammen schoot. En hoe! Drie doelpunten op tien minuten tijd bezegelden definitief het lot van Standard. Dankzij deze schitterende 2-5 zege hebben de Reds hun eerste driepunter van het seizoen beet.

Alhassan Yussuf maakte zijn debuut voor The Great Old. Kersverse aanwinst Johannes Eggestein begon op de bank. De Duitser vond er o.a. het gezelschap van Quirynen en Louis Verstraete, die deze keer het basiselftal niet haalden. Jelle Bataille begon voor het eerst aan de aftrap.

Twee kansen, twee doelpunten voor RAFC

Standard begon het felst aan de wedstrijd, maar het was Antwerp dat op de eerste uitbraak meteen de score wist te openen. Fischer en Bataille stoomden op volle snelheid richting vijandelijk doel, waarna Bataille de vrijstaande Frey vond, die van dichtbij de 0-1 kon binnentikken. Maar liefst 22 RAFC-baltoetsen gingen aan het openingsdoelpunt vooraf. Standard zette nu nog wat feller aan en verhoogde de druk op de Antwerpse verdediging. Op het half uur ging de voor Standard ingevallen Amallah zijn kans. Butez redde knap. De Luikse gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd, tot Antwerp de tijd rijp achtte om nog eens pijlsnel tegen te prikken. Fischer kreeg de bal niet voorbij de Luikse doelman, maar die was wel kansloos tegen de rebound van Frey: 0-2! Een aangeslagen Standard kon voor de rust geen vuist meer maken.

Michael Frey is niet te stoppen en doet Great Old dansen

De tweede helft startte met veel strijd op het middenveld en Standard dat via Gavory dreigde vanop afstand. De bal zoefde hoog over de kooi van Butez. Enkele minuten later deed Muleka (Standard) beter. Hij tekende na een snelle infiltratie voor de Luikse aansluitingstreffer. Sclessin zette zich vol achter de Rouches, maar de Reds hielden het hoofd koel en gingen vrank en Frey op zoek naar een derde treffer. De Zwitser werkte een perfecte assist van Gerkens opnieuw koelbloedig af: 1-3! Michael Frey kwam nu pas echt onder stoom. In een mum van tijd knalde hij nummer 4 en 5 tegen de netten. On-waar-schijn-lijk! De Luikenaars kwamen nog terug tot 2-5. Debutanten Balikwisha en Eggestein maakten hun eerste wedstrijdminuten vol, maar het was toch vooral Michael Frey die over de tongen ging in Luik. Of hij ooit al eens vijf doelpunten had gescoord als prof? “Nee, dat was me nog nooit gelukt. Ik ben enorm gelukkig, maar ook omdat we hier de drie punten pakken. Het team was bij momenten goed op dreef. Het klikt ook goed met Fischer. Ik weet zeker dat we nog mooie dingen gaan laten zien”, glunderde onze Zwitserse scoringsmachine.

Vrijdag 13 augustus ’21 speelt RAFC op het veld van Charleroi. De match begint om 20u45