Matchverslag: Jong KAA Gent - Young Reds

RAFC Academy 28 november, 2022

Op matchdag vijftien namen de twee teams aan de Schelde het tegen elkaar op: Jong KAA Gent tegen de Young Reds. De jongens uit Antwerpen zijn de laatste weken geteisterd door blessures en konden niet rekenen op enkele sterkhouders die aansluiting maken met het eerste elftal. Hierdoor waren de Young Reds met een wel heel jonge selectie afgezakt naar de Chillax-Arena in Gent. Deze week ook geen Murataj op te merken in de selectie, Smits en Elmazhad kregen een basisplaats.

Jong KAA Gent vatte de wedstrijd meteen met een hoog tempo aan, zowel in de combinatie als qua ingesteldheid waren de Gentenaars iets frisser aan de partij begonnen. Dat vertaalde zich ook in de kansen tijdens het wedstrijdbegin. Het was Fofana die als eerste een schot binnen het kader op zijn naam kon plaatsen. De gretigheid van Gent was ook te merken aan de intensiteit van de tackles, want al na vijf minuten moest het spel onderbroken worden voor verzorging bij Da Silva. Gelukkig bleef de schade beperkt en kon hij de partij opnieuw hervatten.

Na een afgeweken schot dat bedreigend naast ging, trok De Vlieger (Jong KAA Gent) toch de registers open. Na een lage voorzet op rechts, tikte hij kinderlijk makkelijk het openingsdoelpunt tegen de touwen: 1-0. Die openingstreffer leidde een doldwaze minuut in; het doelpunt was nog niet verteerd of de score werd al verdubbeld door Malick Fofana: 2-0. De zeventienjarige Guinese-Belg behaalde al acht selecties voor het eerste elftal en liet zich als benjamin van de groep meermaals opvallen.

Via collectief drukzetten namen de Buffalo’s het eerste halfuur het overwicht in handen. Met maar liefst zeven spelers jaagden ze op momenten tot aan de verdedigende linie van de Young Reds. Dat kost natuurlijk inspanningen en wanneer de Buffalo’s het lieten afweten, kwamen de Young Reds opnieuw in de wedstrijd. Smits werd diepgestuurd, hield de bal tot het juist moment bij zich en bracht vervolgens Nsimba in scoringspositie, maar zijn schot verdween naast het doel.

Het geluk stond niet aan de kant van de Young Reds. Na een hoekschop in minuut drieëndertig komt de bal in de voeten van Soussi. Hij schermde de bal met zijn lichaam af, maakte zich vrij voor het schot en werd binnen het strafschop gebied ten val gebracht: te licht voor een penalty, aldus de scheidsrechter. Wyns probeerde het dan maar met een laag schot door het pak, dat jammerlijk strandde op de paal.

De Young Reds kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer. Smits, die tot dusver een verdienstelijke partij speelde, kwam alleen voor doel. Helaas verslikte hij zich in zijn actie, weg kans. Nadat Nsimba het doel onsuccesvol onder vuur nam, was de honger van de aanvaller nog niet gestild. Hij opende de bal tot bij Shala, die op zijn beurt Soussi vond. De spits stond helaas in buitenspelpositie en werd correct teruggefloten. Jong KAA Gent daarentegen kon in de tweede helft van geen hout nog peilen maken, de druk werd door de Young Reds opgevoerd. Tien minuten voor affluiten behield Smits het overzicht en verstuurde een pass op de ingevallen Amal achter de verdediging. Die kon net niet bij de bal, al werd de ruimte goed benut.

In het slot liet Vanhees zijn technische vaardigheden als targetspits opmeten. Hij legt de bal met de borst af op een inlopende Nsimba, maar die kon zijn balans niet goed bewaren waardoor de bal hoog over vloog. Ondanks dat de spits ietwat ongelukkig was in de afwerking, was Bruny wel erg aanwezig. Met één dribbel passeerde hij drie spelers van Jong KAA Gent en opende hij op Aziz. De invaller zette scherp voor, maar kon daarbij de inlopende Vanhees niet bereiken. In het absolute slot kon Aziz dan toch tegenprikken. Mitrovic, die nog maar op een handvol speelminuten kon rekenen dit seizoen, toonde zich toch maar weer zeer efficiënt. Hij bracht de bal voor en Aziz zorgde voor de afwerking met zijn eerste doelpunt van het seizoen: 2-1.

De aansluitingstreffer kwam helaas te laat om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. De Young Reds gingen de boot in tegen een efficiënt Jong KAA Gent. De jongens slikten iets te eenvoudig de tegendoelpunten, maar net zoals tegen VK Ninove zat er meer in. Zo bleven de Young Reds met een gefrustreerd gevoel achter na affluiten. De Young Reds nemen het op zaterdag 3 december thuis op tegen K. Sint-Eloois-Winkel Sp. A op, een wedstrijd waar puntengewin niet uitgesloten is.

RAFC XI

Devalckeneer (GK) – Wyns – Corbanie – Smits (70’ Amal) – Elmazhad – Shala (85’ Mitrovic) – Soussi (80’ Aziz) – Lausberg – Zaânan – Da Silva (85’ Vanhees) – Nsimba

Bookings Young Reds

🟨 66’ Igor Da Silva

🟨 72’ Visar Shala

🟨 74’ Abderrahman Amal

⚽ 2-1: Abdel-Malik Aziz (92’)

Bookings Jong KAA Gent

🟨 52’ De Vlieger Tibe

🟨 62’ Van Hauter Robbie

⚽ 1-0: De Vlieger Tibe (12’)

⚽ 2-0: Justin Dorcélus Munezero (13’)