Matchverslag K. Rupel Boom FC. – Young Reds

RAFC Academy 14 november, 2022

Onder het oog van enkele scouts van de nationale (jeugd)elftallen stond er voor speeldag dertien een derby op het programma. De Young Reds maakten de verplaatsing richting het nabijgelegen Parkstadion in Boom, waar ze de strijd met de ploeg van Stephen Buyl (ex-RAFC, Cercle Brugge, Westerlo en Zulte Waregem) aangingen. In de selectie werden Leander Legein, Yassine Ben Hamed en Sofian Elmazhad opgenomen. Legein was al enkele weken afwezig in de selectie, voor Ben Hamed en Elmazhad betekende de selectie hun eerste optreden van het reguliere seizoen.

Al enkele weken kunnen de Young Reds rekenen op de consistente vorm van hun sluitstuk Niels Devalckeneer. De doelman pakte al ettelijke malen uit met fraaie parades en ook deze week gaf hij blijk van een betrouwbare vorm. Na een indraaiende vrije schop werd een kopbal richting winkelhaak gekopt, maar Devalckeneer zat er meteen goed bij. Bij de daaropvolgende hoekschop belandde een afgeweken schot op de bovenkant van het doel.

Dan maar met lange afstandswapens moeten ze bij Rupel Boom gedacht hebben. Een eerste poging belandde recht in de handen van de doelman, waarna Gadji Momar het van veertig meter probeerde. Ondanks de afstand, geen onaardige poging. Enkele minuten later was het dezelfde Momar die het opnieuw met een afstandsschot probeerde. Deze keer belandde de bal in hoekschop.

Buiten enkele ongevaarlijke voorzetten van Ben Hamed was het voor de Young Reds speuren naar doelkansen in de eerste helft. Net wanneer Murataj een gooi deed naar een veelbelovende counter, stuitte de frivole aanvaller op een tegenaanval. De aanvaller van Rupel Boom haalde het tot in de zestien en legde aan op doel. Een medespeler reageerde alert op het schot en devieerde de baan van het schot, gelukkig voor de Young Reds ging die poging naast. Voor het laatste wapenfeit van de eerste helft is het alweer Devalckeneer die de hoofdrol opeiste. Vanop ongeveer zestien meter redde hij een doelgerichte poging.


In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, waarbij het gevaar voornamelijk van de thuisploeg kwam. Bij een lage voorzet van de linkerkant ging een aanvaller van Rupel Boom neer. Het Boomse publiek riep om een strafschop, maar de arbitrage oordeelde anders. Kort daarna werd het doel opnieuw onder vuur gehouden, het overhoekse schot ging via de vingertoppen van Devalckeneer in hoekschop.

Op het uur werd het even schrikken. Degallaix kreeg een trap in het gezicht en had verzorging nodig. De aanvaller hield er een diepe snijwonde boven het oog en een windel rond het hoofd aan over. De verzorgers waren nog maar de rug gekeerd of ze mochten opnieuw het veld betreden. Het gelaat van Devalckeneer werd bedankt voor het afwenden van de openingstreffer van Stephen Buyl. De oudgediende rook duidelijk bloed na zijn vorige kans en zag vervolgens een afgeweken schot net over het doel scheren.

Vorige week zorgde invaller Vanhees nog voor de drie punten in het slot, maar deze week ziet de aanvaller zijn poging hoog over vliegen. Een zeldzame poging van de Young Reds. In lijn met het verloop van de wedstrijd was er opnieuw dreiging van Rupel Boom. Deze keer braken de Young Reds wel door de druk van de tegenstander. Levi Lukebakio (broer van Hertha BSC-winger Dodi Lukebakio) tekende voor het openingsdoelpunt, dat ook meteen de eindstand betekende.

Diep in het slot was er nog de moedige poging van invaller Smits, die een gelijkmaker wel zag zitten. In de slotseconden leek K. Rupel Boom FC de score nog te verdubbelen, maar Roy Rabbi Mwenda was duidelijk al in weekendmodus en besloot de bal richting parking te schieten. Ondanks de winterbreak van het eerste elftal, spelen de Young Reds verder. Volgende zondag (20/11) neemt de groep het op tegen promovendus VK. Ninove A.

RAFC XI
Devalckeneer (GK) – Àvila (68’ Aziz) – Soussi – Van Den Bosch – Amal (73’ Vanhees) – Shala (57’ Smits) – Degallaix (62’ Vanhees) – Lausberg – Ben Hamed – Murataj (57’ Aziz) – Da Silva

Bookings Young Reds
🟨 90’ Van Den Bosch Zeno

Bookings Rupel Boom
🟨 55’ Bourdouxhe Jason Freddy
🟨 58’ Bliek Julius
🟨 76’ Thuys Matisse

⚽ 1-0: Levi-Andi Lukebakio-Zola (80’)