Matchverslag: La Louvière Centre - Young Reds

RAFC Academy 27 mei, 2023

Onze Young Reds speelden zaterdagavond hun eerste barragewedstrijd voor het behoud in Eerste Nationale. Onze tegenstander was La Louvière Centre, het nummer 4 in Tweede Nationale ACFF.

Young Reds XI
Devalckeneer - Davis - Wyns - Aziz (94' Horemans) - Shala - Legein (62' Elmazhad) - Vanhees (70' Soussi) - Ben Hamed (70' Degallaix) - Zaânan (46' Amal) - Murataj - Da Silva

De match begon met een scherpe start van Aziz. Na minder dan één minuut spelen wist hij alleen op doel door te breken, maar werd hij neergehaald door de laatste man van La Louvière: rood en een vrije trap tot gevolg. Het schot van Da Silva ging maar net voorlangs. Iets later kon Aziz opnieuw alleen op doel af na een steekpass van Davis, maar het uiteindelijke schot miste kracht. De Young Reds hadden veel balbezit, maar concrete kansen bleven uit. La Louvière bleef niet bij de pakken zitten en kon via een hoekschop reageren: de bal werd voor doel gelegd, maar het schot miste richting. De thuisploeg bleef druk uitoefenen en wist 1 op 1 uit te breken met Davis, maar een heerlijke tackle van de verdediger week het gevaar. Later in de eerste helft opnieuw dezelfde hoofdrolspeler: de aanvaller van de thuisploeg probeerde de bal te stiften, maar het is Davis die de bal veilig kan terug koppen in de handen van Devalckeneer. De thuisploeg bleef de druk opvoeren, maar verdedigend stonden de Young Reds pal.

Een eerste helft met weinig doelgevaar, maar wel twee sterke teams die duidelijk geen tegengoal dulden. Rusten met een 0-0 tussenstand!

De tweede helft valt eenvoudig samen te vatten: de Young Reds eisten het balbezit op en gingen op zoek naar de voorsprong, maar vonden deze niet meteen. Dat was vooral te wijten aan een sterk blok van La Louvière. Het was Murataj die uiteindelijk het blok wist te ontwrichten en zo een penalty kon afdwingen. Shala zette de penalty feilloos om en bracht onze Young Reds op voorsprong: 0-1! Door de voorsprong van onze Young Reds moest La Louvière scoren om verlengingen af te dwingen. Ze lieten hun blok voor wat het was en gingen zelf gretig op zoek naar de gelijkmaker. Enkele gevaarlijke acties volgden, maar de netten trilden niet. De Young Reds profiteerden van de ruimte en konden zelf enkele keren gevaarlijk uithalen met onder andere Murataj en Soussi. Het is uiteindelijk Aziz die het afmaakte voor de Young Reds: Amal die de bal doorsteekt op Aziz, die op zijn beurt de bal netjes binnentrapt aan de tweede paal: 0-2!

Een belangrijke overwinning die onze Young Reds dichter brengt bij hun doel: het behoud in Eerste Nationale! Zaterdag nemen onze Young Reds het in hun laatste wedstrijd op tegen de U23 van Cercle Brugge, met als inzet het behoud.