Matchverslag: vlotte zege voor Antwerp in Oostende

19 januari, 2023

De Reds hebben de Oostendse klip zonder al te veel problemen omzeild. De kustploeg bengelt onderaan het klassement en kan de punten goed gebruiken. The Great Old was dus gewaarschuwd, maar halverwege de eerste helft zat Antwerp al op rozen dankzij doelpunten van Muja en Janssen. KVO bleef fel aandringen, miste een penalty in de tweede helft en knalde ook nog eens tegen de deklat. De Reds hadden hun portie kansen dan al gehad. Op de counter was het echter telkens nét niet voor Antwerp. In het slot van de partij trapte invaller Nsimba de 0-3 eindscore op het bord.

Geen wijzigingen in het basiselftal van coach Mark van Bommel. Met Van den Bosch, Corbanie, Krasniqi en Nsimba zat er opnieuw veel jong geweld op de Antwerpse bank.

RAFC XI
Butez - De Laet - Alderweireld - Pacho (90+1' Van den Bosch) - Avila - Vermeeren - Stengs - Ekkelenkamp (90+1' Ekkelenkamp) - Muja (81' Nsimba) - Balikwisha (74' Bataille) - Janssen

Opvallende afwezigen: de fans in het uitvak. Als protest tegen het vroege aanvangsuur van deze midweekwedstrijd werd de verplaatsing naar de kust geboycot. Door middel van een banner brachten onze fans toch een duidelijke boodschap: "Altijd en massaal paraat, als het om normale uren gaat!".

Reds met de wind in de zeilen de rust in

Na de nederlaag in Union moest er gewonnen worden aan de kust. Antwerp begon dan ook fel aan de match. Met mooie driehoekjes en veel offensieve wil werd het Oostendse doel onverbiddelijk bestookt. Muja was er als de kippen bij om na twaalf minuten een mooie assist van Balikwisha te verzilveren: 0-1. Nog geen tien minuten later mocht Rood-Wit opnieuw juichen. Een nieuwe, vlotte Antwerpse aanval belandde via Stengs bij zijn landgenoot Janssen die hard de 0-2 voorbij een kansloze keeper Philips krulde (KVO). Antwerp haalde de voet van het gaspedaal en daarvan probeerde KVO te profiteren. Met een schitterende reflex op een poging van Musayev (KVO) hield Butez zijn netten schoon. Oostende probeerde nog te dreigen, maar Antwerp haalde ongeschonden de rust.

Nsimba zorgt voor zekerheid

Antwerp mocht nog niet op zijn lauweren rusten, want één treffer van KVO zou de spanning in de match weer helemaal terugbrengen. The Great Old trok ten aanval en had via Muja en Janssen al vlak na rust voor zekerheid kunnen zorgen. Op het uur volgden nieuwe Antwerpse kansen zich in snel tempo op, maar ook Ekkelenkamp, Pacho en Baliswisha kregen de bal er niet in. Halverwege de tweede helft miste KV Oostende een unieke kans op de aansluitingstreffer: de strafschop, na een foutje van Butez, werd niet benut. Tien minuten later knalde invaller Durdov (KVO) van dichtbij ook nog eens tegen de deklat. Op het einde van de match vond Antwerp opnieuw zijn killerinstinct via de ingevallen Nsimba: 0-3. In blessuretijd maakte Zeno Van den Bosch zijn profdebuut bij RAFC!

Uitblinker Janssen was blij met de drie punten, maar vond dat Antwerp het zich veel te moeilijk maakte: “Door onze kansen op 0-3 te missen hielden we Oostende onnodig in de match. Daar is nog ruimte voor verbetering.”

Volgende wedstrijd: RAFC – Standard, zondag 22 januari om 13u30. De laatste tickets voor deze wedstrijd gaan nu in verkoop via tickets.rafc.be!