Matchverslag: Young Reds - FC MU Izegem-Ingelmunster

RAFC Academy 3 oktober, 2022

Na het duel tegen RAAL La Louvière, achter gesloten deuren, keken onze Young Reds er opnieuw naar uit om de supporters van attractief voetbal te voorzien. Al moest het daarvoor wel een uit de kluiten gewassen FC Mu Izegem-Ingelmunster bekampen, dat met Merveille Goblet in doel (ex-Standard, Waasland-Beveren en Cercle Brugge) alvast over een pak ervaring beschikt. Die ervaring was nodig bij het eerste wapenfeit van de Young Reds. De aanvoerder van Izegem-Ingelmunster hield de gekruiste vrije trap van Visar Shala uit zijn doel.

Het openingskwartier liet merken dat het een zeer potige wedstrijd zou worden. Veel botsingen en overtredingen kenmerkten de beginfase. Maar daar deinsden onze Young Reds niet voor terug. Een bedrijvige Murataj kon het de verdedigers vanop de linkerflank meermaals lastig maken. Na een veelbelovende counter werd Degallaix in de ruimte gestuurd, die met zijn voorzet Vilsaint net niet kon bereiken. Nog geen minuut later was diezelfde lichtvoetige Murataj gevaarlijk. Met een overhoeks schot probeerde hij de doelman te verschalken, maar miste uiteindelijk op een haar na het doelkader. Vermeeren brak vanop eigen helft tot aan de zestien van de tegenstander uit, maar zag een muur van verdedigers hem opwachten. De bal ging naar de flank bij Murataj die op zijn beurt de bal voor doel bracht. Als eindstation werd Vilsaint gevonden, maar zijn schot was té centraal en dus recht op doelman Goblet. De jongens trokken met een billijk gelijkspel terug richting de kleedkamer: 0-0.

De Young Reds lieten zich vroeg in de tweede helft verrassen. Al na twee minuten werd Souleymane Kamara vanuit het midden diep gestuurd, ging op snelheid zijn man voorbij en trapte staalhard de bal in de korte hoek: 0-1 voor de uitploeg. Het is duidelijk dat Izegem-Ingelmunster gretiger uit de kleedkamers was gekomen. Vijf minuten later was Kamara er opnieuw, maar zijn poging verdween naast het doel. Onze jongens kwamen enkele keren de kop opsteken, maar waren onsuccesvol.

Op het uur gaat doelman Devalckeneer onder de bal door bij een corner van Izegem-Ingelmunster. In de tweede zone stond een aanvaller helemaal ongedekt, maar op onbegrijpelijke manier tikt hij vanop twee meter van het doel de bal tegen de paal. De daaropvolgende counter volgt leidt helaas tot buitenspel. Meermaals proberen de Young Reds het vanop de flanken, maar pogingen van Shala, Van Den Bosch en Corbanie worden in de kiem gesmoord. Vanuit een stilstaande fase lukt het Lausberg niet om zijn kopbal op doel te kadreren, ook hij leek het tij niet te kunnen keren.

In het slotkwartier leek de vermoeidheid parten te spelen. Een aanvaller van Izegem-Ingelmunster mocht heel wat meters afleggen, zonder dat er hem iets in de weg werd gelegd. De Young Reds kwamen hier ontzettend goed weg. De laatste tien minuten groeide het geloof op een aansluitingstreffer en het team bleef pushen. De kansen stapelden zich op en de druk naar voren toe werd opgevoerd. Het werd een spannend slot en een doelpunt hing in de lucht, maar in blessuretijd zag Vilsaint zijn kopbal net voorlangs vliegen.

Na een wedstrijd vol vechtlust is het uiteindelijk toch Izegem-Ingelmunster dat aan het langste eind trok, al had een gelijkspel meer gerechtvaardigd geweest. De Young Reds verliezen hun wedstrijd zo met het kleinste verschil. Eindresultaat: 0-1.

De troepen van coaches Gill Swerts en Stef Wils gingen ongelukkig ten onder, maar van inzet ontbrak het deze enthousiaste groep niet. Het verlies snel verwerken en de neuzen in de richting van de volgende speeldag zetten, op zaterdag (08/10) tegen Hoogstraten VV luidt het devies.

RAFC XI

Devalckeneer – Van Den Bosch – Wyns – Vermeeren – Corbanie (76’ Da Silva) – Shala (86’ Amal) – Degallaix (65’ Vanhees) – Lausberg – Keita – Murataj (86’ Zaânan) – Vilsaint

Bookings Young Reds

🟨 67’ Wyns Noa David
🟨 70’ Shala Visar

Bookings FC MU Izegem-Ingelmunster

🟨 30’ Diakhate Amadou
🟨 75’ Souleymane Kamara
🟨 81’ Goblet Marveille

⚽ 0-1: Souleymane Kamara (47’)