Matchverslag: Young Reds - K. Sint-Eloois-Winkel Sport

RAFC Academy 6 december, 2022

Op zaterdag 3 december werd speeldag zestien in eerste nationale afgewerkt. Het contrast met de A-ploeg was behoorlijk groot: terwijl zij in temperaturen van dertig graden wegkwijnen op stage in Dubai, weerden de Young Reds de frisse temperatuur die dichtbij het vriespunt aanleunde. Door het groot aandeel van beloftenspelers dat werd opgenomen in de selectie voor de stage, in combinatie met de blessures in het beloftenelftal, werd de selectie voor afgelopen wedstrijd aangevuld door niemand minder dan Maxim Biset. De verdediger trok uit noodzaak zijn voetbalschoenen nog eens aan om de verdediging van de Young Reds te depaneren.

Met plaats twaalf en respectievelijk twaalf plus één op de rangschikking zou het verschil tussen K. Sint-Eloois-Winkel Sport en de Young Reds niet duidelijk waarneembaar moeten zijn. Dat bleek ook uit het spelbeeld. Het tempo deed niet onder, maar het aantal kansen was behoorlijk schaars in het begin. De eerste noemenswaardige poging kwam er in minuut drieëntwintig: Ben Hamed bracht vanop de flank de bal tot bij Soussi. De aanvaller schermde de bal goed af met de rug naar doel zodat Smits vol het doel kon bedreigen. Zijn poging verdween echter in hoekschop, die vervolgens geen bedreiging vormde voor de doelman.

Ben Hamed speelde een verdienstelijke wedstrijd tot dusver, maar K. Sint-Eloois-Winkel Sport bleek een taaie tegenstander dat vooral op karakter en via foutieve ingrepen hun stempel op de wedstrijd zette. Net voorbij het halfuur kreeg Ben Hamed een zeer onsportieve trap op de hielen. De scheidsrechter was mild en besloot het bij een preek te houden voor de speler van K. Sint-Eloois-Winkel Sport. Het vervolg van de wedstrijd kreeg helaas een soortgelijk karakter.

Kort voor rust kon K. Sint-Eloois-Winkel Sport voor een eerste keer echt bedreigend zijn. Het ontbond zijn duivels en stak daarbij Vandendriessche diep. De vinnige aanvaller leek alleen op doel af te gaan, maar had nog een lang eind te gaan. Hierbij zette Elmazhad de verdedigende actie in, bracht de aanvaller terug en haalde de angel uit de aanval. Een geweldige verdedigende actie van de verdediger. Ook de laatste doelpoging voor rust werd er een voor Sint-Eloois-Winkel. De hoekschop werd net naast doel gekopt.

De tweede helft begon goed voor de Young Reds. Het hield stevig stand en kon het doel van de tegenstander met enkele voorzetten bedreigen. Tot twee keer toe deden kopballen de netten niet trillen, maar hadden de Young Reds wel al op voorsprong kunnen staan.

Voor enkele minuten nam K. Sint-Eloois-Winkel Sport het overwicht. Een snedige aanval mondde uit met een schot in het zijnet. Kort daarop kreeg Sint-Eloois-Winkel hun grootste kans van de wedstrijd. Een voorzet werd richting doel gedevieerd door een aanvaller maar Ben Hamed kon de bal op de lijn tegenhouden. Sterker nog, hij zette meteen daarna een beloftevolle counter op: de voorzet van Amal was net te hoog voor Vanhees om op voorsprong te komen.

Op het uur werd een foute ingreep op kapitein Shala niet geblazen. Vanhees wou het daarbij niet laten en revancheerde zich met een gretige tackle. De actie verdiende dan wel geen medaille, wel de donkergele kaart.


Enkele minuten later brak Vandendriessche opnieuw uit. Met zijn snelheid creëerde hij redelijk wat ruimte voor zichzelf, maar werd net voor de zestien foutief afgestopt. Het leverde een rechtstreekse vrije trap op, maar die werd door Zaânan in de muur een halt toegeroepen.

In het slot dreigde de luchtmacht van de Young Reds. Een kopbal van Vanhees ging net naast, even later mistte een kopbal richting. Dé kans van de wedstrijd was voor Soussi. Shala trok het spel open en bracht de bal tot bij een rennende Mitrovic aan de zijkant van het veld. Die vond de ruimte en zette laag voor. Aziz liet de bal door zijn benen gaan, zodat Soussi oog in oog met de doelman kwam te staan. Zijn poging strandde centraal op de doelman.

In het slot waren het vooral nog de Young Reds die doorduwden richting de drie punten, maar gescoord werd er niet: de Young Reds hielden de nul, maar scoren zat er dit weekend niet in. Komend weekend nemen de Young Reds het op zondag 11 december op verplaatsing op tegen Oud-Heverlee Leuven B.

RAFC XI
Van Gils (GK) – Biset (81’ Davies) – Wyns – Ben Hamed – Elmazhad – Abderahman (75’ Boakye) – Shala – Smits (70’ Mitrovic) – Zaânan (70’ Aziz) – Soussi (81’ Degallaix) – Vanhees

Bookings Young Reds
🟨 54’ Shala Visar
🟨 61’ Vanhees Dieter
🟨 67’ Zaânan Adam
🟨 72’ Wyns Noa