Matchverslag: Young Reds - VK Ninove

RAFC Academy 21 november, 2022

Om promovendus VK Ninove te bekampen stond Bruny Nsimba afgelopen weekend zowel letterlijk als figuurlijk als leider in de selectie bij de Young Reds. De aanvoerder zijn aanwezigheid moest het scorend vermogen naar een hoger niveau tillen. Ondanks het koude weer, konden we alvast op een recordaantal supporters rekenen die massaal afzakten naar het Lisp om de Young Reds aan het werk te zien. Een evolutie waar we als club zeer tevreden mee zijn.

De eerste kans valt te noteren voor de bezoekers, de vrije trap wordt meteen onschadelijk gemaakt door doelman Devalckeneer. Op de daaropvolgende counter werd Aziz neergehaald in de zestien. Scheidsrechter De Couvreur oordeelde anders en legde de bal niet op de stip. Kort daarna waren de Young Reds meteen op achtervolgen aangewezen. Jelle Geenens van VK Ninove stond ongedekt en kon vervolgens vrij binnenkoppen: 0-1.

De jongens waren niet uit hun lood geslagen en gingen gretig op zoek naar de tegentreffer. Zaânan was geregeld het slachtoffer van enkele gemene tackles. De enige manier om de Reds tegen te houden, was foutief. De ene kans volgde op de andere en het doelpunt hing in de lucht. Nadat Shala al enkele malen foutief was afgestopt aan de rand van de zestien, mocht hij de bal neerleggen op een aantrekkelijke positie aan de rand van de zestien. Met veel zelfvertrouwen nam de aanvoerder plaats achter de bal en knalde hij de vrije trap verschroeiend binnen: 1-1.

De Young Reds temporiseerden en VK Ninove kon enkele kansen aantekenen. Shala probeerde met een plaatsbal het doelhout van de tegenstander te bedreigen, maar de poging was niet voldoende gekadreerd. Plots dook de aanvoerder van VK Ninove alleen op voor doel en probeerde de bal onder Devalckeneer zijn benen te spelen, alleen was die te geslepen om daarin mee te gaan. Kort voor rust zag Da Silva nog ruimte in de rug van de tegenstander. Met zijn steekpass probeerde hij Nsimba nog voor doel te brengen, maar de bal was onbereikbaar voor de aanvaller.

Coach Swerts voelde aan dat het team aanvallende impulsen kon gebruiken en vatte de tweede helft aan met de lichtvoetige Murataj. Meteen na de break bereikte een diagonale flankverandering Shala die vanop links de bal voor kon brengen. De vrijstaande Nsimba was ongelukkig in de afwerking. Geheel tegen de gang van het spel waren de Young Reds opnieuw op achtervolgen aangewezen. Via aanvaller Straetman kwamen de Ninovieters op een 1-2 voorsprong.

Het spel ging heen en weer, waarbij de spelers van VK Ninove zich vooral lieten opmerken door stevige en wilde tackles, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Stevig blijven vechten was het devies, dat moet ook Nsimba gedacht hebben. De bonkige krachtpatser zette zich dan ook stevig door en bracht de Young Reds op gelijke hoogte. Het feestje was helaas van korte duur, Straetman bracht Ninove voor de tweede keer op voorsprong. De scheidsrechter blies oorspronkelijk het doelpunt af voor buitenspel, al moest hij na overleg met de lijnrechter op zijn stappen terugkomen. Het doelpunt was een mentale opdoffer voor de jongens: 2-3.

De wedstrijd werd steeds ruwer en de spelers van Ninove hielden zich niet in om aanvallen foutief af te breken. Nsimba bleef een constante dreiging voor doel, maar ondanks een stevige tik werden de Young Reds niet beloond met een strafschop. Kort na de strafschopfase vond een voorzet van Murataj de ingevallen Soussi. Zijn schot werd in eerste instantie afgeblokt door de doelman en in de herneming werd ook hij foutief neergehaald, alweer geen strafschop volgens het scheidsrechterstrio.

Gedurende de slotminuten zetten de Young Reds alle zeilen naar voor en de druk leek onhoudbaar te worden voor Ninove. De voorzetten vlogen langs alle kanten, maar Soussi kon zijn hoofd niet correct tegen de bal zetten. Daaropvolgend was er een uitstekende redding nodig van de doelman om invaller Smits van de late gelijkmaker te houden. Vanuit de draai probeerde hij het met een schot op doel, ei zo na stond het gelijk. In extremis was er nog de schietkans van Soussi, die door de doelman in corner werd verwerkt. Doelman Devalckeneer besloot de luchtmacht te versterken en trok mee naar voor. De bal kwam opnieuw tot bij Soussi, maar zijn kopbal was te veel naar de grond gericht. De eindstand bleef dus steken op een pijnlijke 2-3.

Op de volgende speeldag trekken de Young Reds naar K.A.A. Gent B. Op zaterdag 26 november kijken de twee ploegen elkaar in de ogen.

RAFC XI
Devalckeneer (GK) – Wyns – Corbanie – Aziz (60’ Soussi) – Legein – Shala – Degallaix (46’ Murataj) – Lausberg – Zaânan – Da Silva (75’ Smits) – Nsimba

Scoreverloop
⚽ 0-1: Geenens Jelle (12’)
⚽ 1-1: Visar Shala (32’)
⚽ 1-2: Straetman Bob (52’)
⚽ 2-2: Nsimba Bruny (58’)
⚽ 2-3: Straetman Bob (62’)

Bookings
🟨 Tshimanga Allan (18' - VK Ninove)
🟨 Hertveldt Marco (38' - VK Ninove)
🟨 Kamneng Djoum Boris (42' - VK Ninove)