Young Reds winnen met kleinste verschil van R.F.C. de Liège

RAFC Academy 17 oktober, 2022

Onze Young Reds hebben de smaak te pakken. Na Hoogstraten VV afgelopen week werd dit weekend gewonnen van R.F.C. de Liège. De Luikenaars, die volgens het doelsaldo over zowel de beste aanval als verdediging beschikken, kregen zo hun eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. 29 gemaakte doelpunten, daar kan niemand minder dan Jérémy Perbet wel iets mee te maken hebben. De oudgediende van onder meer Lokeren, KV Kortrijk, KAA Gent, Club Brugge en Villareal voert nu de voorhoede van R.F.C. De Liège aan. Oude bekende Kevin Debaty blinkt aan de andere kant van het veld dan weer uit met, voor aanvang van deze speeldag, slechts 3 tegendoelpunten in 8 wedstrijden. Cijfers die tellen, maar die onze spelers alleen maar motiveren, zo bleek.

Young Reds XI
Devalckeneer – Avila – Van Den Bosch – Aziz (74’ Vanhees) – Vermeeren – Krasniqi – Corbanie – Shala (80’ Da Silva) – Degallaix – Keita (59’ Zaânan) – Murataj (46’ Vilsaint)

⚽ 1-0: Gaston Luciano Avila (26’)

🟨 38’ Malick Keita
🟨 70’ Laurit Krasniqi
🟨 72’ Gill Swerts (T1)
🟨 83’ Igor Daniel Da Silva
🟨 93’ Adam Zaânan

Het eerste gevaar van de wedstrijd noteren we voor R.F.C. de Liège. Corbanie gaat onder een voorzet door waardoor een Luikenaar alleen voor doel opduikt. De spits lijkt zelf verrast te zijn, het schot belandt in de handen van doelman Devalckeneer. Nadien volgen er kansen voor beide ploegen. Het afstandsschot van Krasniqi vliegt over, een kopbal van de uitploeg gaat naast. De grootste kans is voor Yannick Reuten (R.F.C.), die niet binnen het kader kan besluiten. Na een klein half uur spelen ontbindt Visar Shala zijn duivels en dribbelt hij knap enkele verdedigers. Shala wordt uiteindelijk aan de rand van de zestien foutief afgestopt. Gaston Avila eist de bal op en bewijst meteen waarom: met zijn uithaal met links heisen de Young Reds zich op voorsprong, 1-0!

Onze youngsters gaan verder op hun elan en verdubbelen even later de score. Laurit Krasniqi bereikt met een voorzet Gwendal Degallaix, die in één tijd de bal in doel verwerkt. Het feestje gaat helaas niet door: Degallaix blijkt buitenspel te staan en het doelpunt wordt afgekeurd. Het verdere verloop van de eerste helft toont vooral tekenen van agressiviteit en harde duels.

Na de pauze zet de strijd zich voort, al lijkt het op sommige momenten eerder op een veldslag; Gaston Avila schermt aan de eigen achterlijn een bal af en wordt pardoes aangetrapt. Het levert de Luikse aanvaller een donkergele kaart op. Even voor het uur ligt het spel minutenlang stil. Aanvoerder Malick Keita blijft na een ingezette tackle liggen en kermt het uit van de pijn. Er wordt gevreesd voor een zware blessure voor de middenvelder. Na de hervatting volgt er meteen dreiging van de Luikenaars: Devalckeneer houdt in eerste instantie met een snelle reflex een kopbal tegen, de rebound gaat wél tegen de touwen. Er is echter opnieuw sprake van buitenspel en dus blijft de 1-0 voorsprong op het bord staan. Aan de overkant ontsnapt Degallaix op de rechterflank, die op zijn beurt Visar Shala bereikt. Shala haalt snoeihard uit, het schot spat uiteen op de paal.

De eindfase kunnen we omschrijven als een echte nagelbijter. De ingevallen Vilsaint verschijnt nog oog in oog met de doelman, die met een beenveeg redding brengt. In het absolute slot is er nog een kattensprong nodig van Devalckeneer en ook voor Vermeeren is er een heldendaad weggelegd, die de bal op de doellijn wegkegelt.

De Young Reds houden na een felbevochten wedstrijd de drie punten thuis. Komende zaterdag (22/10) trekken de Young Reds naar de leider in eerste nationale, Patro Eisden.