Moedig onze Reds aan op een positieve manier!

Mededeling 28 november, 2021

Beste supporters,

Straks nemen onze Reds het op tegen KV Oostende. De opdracht is duidelijk! Voortbouwend op de sterke sportieve prestatie in Frankfurt zullen onze Reds er alles aan doen om de 3 punten thuis te houden vanavond.

Frankfurt werd helaas niet alleen op sportief vlak een anticlimax. We betreuren de taferelen die we in de tribunes gezien hebben. De club wacht het officiële rapport van UEFA af om de juiste feiten te kennen, en zal daarna officieel reageren. In ieder geval – en helaas moeten we dit telkens herhalen – zorgen dergelijke uitspattingen van enkelingen voor enorme financiële en imagoschade, zowel voor de club als voor elke supporter afzonderlijk.

Ook in de Belgische competitie komt de club in de problemen. Het gooien van voorwerpen, vooral bekers, op en rond het veld is zinloos en telkens wordt de club gestraft. We zijn er ons van bewust dat dit niet alleen op de Bosuil gebeurt, maar elk apart feit levert de club een boete op en de herhaling van gelijkaardige feiten leidt mogelijks ook tot andere sancties. Omdat RAFC veel heeft geïnvesteerd in veiligheid (o.a. camerasystemen) en consequent de daders opspoort en bestraft, heeft het Bondsparket beslist om RAFC de tijd te geven om een preventie- en sensibiliseringscampagne uit te werken en hierdoor niet direct over te gaan tot partiële of volledige sluiting van tribunes.

We doen bij deze opnieuw een oproep aan jullie, de supporters. Laat het gooien van voorwerpen/bekers en het gebruik van pyrotechnische middelen achterwege!

RAFC staat bekend voor zijn fanatiek en trouw publiek. Jullie stuwen onze spelers vooruit en trekken hen door moeilijke momenten. Emoties en beleving horen bij voetbal, zitten ingebakken in het DNA van de club en zorgen voor de typische voetbalsfeer op de Bosuil. Het gooien van bekers draagt hier op geen enkele manier toe bij. De club zal dan ook blijven inzetten op het identificeren en uitsluiten van daders bij wangedrag om de club en haar supporters te beschermen.

Als onderdeel van deze campagne zal deze boodschap elke wedstrijd door onze stadionspeaker gebracht worden, zowel voor de wedstrijd als voor aanvang van de 2e helft.

Voetbal is niets zonder supporters. RAFC is net dubbel zo sterk met de steun van haar supporterslegioen. Gelukkig kunnen we in de Belgische stadions nog supporters ontvangen in deze moeilijke tijden. Laten we er dan ook alles aan doen om dit zo te houden! Moedig onze Reds aan op een positieve manier!

We hebben jullie steun nodig! COYR!