Overtuigende zege voor RAFC op bezoek bij Waasland-Beveren

Fotoverslag 21 december, 2020

The Great Old zat na de recente 0 op 9 in een dipje en moest zich herpakken in Beveren om de voeling met de top van het klassement niet te verliezen. Heel Antwerp snakte naar een zege en die kwam er ook. Met knap voetbal en enkele schitterende doelpunten van Rood-Wit als feestelijke kerstbonus. De allermooiste was het openingsdoelpunt. Lior Refaelov krulde zijn vrije trap op briljante wijze in de kruising. Nog geen twee minuten later verdubbelde Ampomah de score. Voor de rust strafte Mbokani koelbloedig een defensieve misser van de Waaslanders af. In de tweede helft werd niet meer gescoord. RAFC vindt weer aansluiting met de top 4.

Op het wedstrijdblad pronkten vier nieuwe namen bij Rood-Wit. Jordan Lukaku versierde zijn eerste basisplaats van het seizoen in onze vaderlandse competitie. Verder vielen ook de namen van Buta en Ampomah op. Gélin nam in de defensie de fakkel over van Batubinsika.

RAFC klaart de klus al voor de pauze

Antwerp was naar Beveren gekomen voor de drie punten en zat meteen goed in de wedstrijd. Mbokani kreeg na 30 seconden al een eerste kans(je), maar zijn kopbal vloog hoog over het doel. Ook Waasland-Beveren stak in het wedstrijdbegin een eerste keer de neus aan het venster. In tegenstelling tot zijn collega aan de overkant moest Butez wel plat om de doelpoging onschadelijk te maken. Het openingskwartier verliep boeiend en gelijkopgaand, maar daarna nam RAFC de match in handen. Eerst stormde Ampomah op doelman Jackers (Waasland-Beveren) af, die het schot van onze Ghanees kon afweren. Tegen de vrije trap van Lior Refaelov had hij echter geen verhaal: 0-1. En The Great Old stoomde door. Ditmaal zorgde Lior voor de pré-assist, Haroun zette voor en Ampomah tikte de 0-2 tegen de netten. Het eerste doelpunt voor Nana dit seizoen, die zich op het veld van zijn ex-club duidelijk in zijn sas voelde. Een dikke vijf minuten voor half-time was het de beurt aan Buta om gevaarlijk voor te zetten. De kopbal van Mbokani werd knap gepareerd door de Waaslandse doelman. Derde keer, goeie keer voor Dieumerci want vijf minuten later lag hij op vinkenslag om een defensieve fout van Beveren af te straffen: 0-3. Net voor dit doelpunt moest Refaelov helaas geblesseerd naar de kant. Toch een domper op de rood-witte feestvreugde.

Zege komt niet meer in gevaar

Dankij de comfortabele voorsprong kon RAFC wat gas terugnemen in de tweede helft. Waasland-Beveren had meer balbezit, maar de Antwerpse defensie gaf geen krimp. En ook Butez behield de focus, vastberaden om de tweede cleansheet van het seizoen niet meer uit handen geven. Antwerp kwam niet meer in de problemen en kreeg via Seck en Mbokani nog de beste kansen om de score uit te diepen. Een verdiende én deugddoende zege voor The Great Old. Coach Leko: “Er was nervositeit voor deze match, maar mijn spelers hebben schitterend gereageerd. Ik kan vanavond alleen maar fier en blij zijn.” Ook Ampomah stond te glunderen in de catacomben van het Freethielstadion: “Het was fijn om hier weer te zijn. Maar vooral fijn om te scoren en belangrijk te zijn voor Antwerp.”

Na de kerstdagen speelt RAFC op zondag 27 december ’20 tegen Charleroi in het eigen Bosuilstadion. De match begint om 13u30.