Verhulst – Avila – Van Den Bosch – Aziz – Corbanie – Shala (75’ Mitrovic) – Degallaix – Lausberg (46’ Davies) – Zaânan (88’ Strubbe) – Da Silva (65’ Smits) – Vilsaint (46’ Vanhees)

⚽ 1-0: Elisha Bruce Sam (6’)
⚽ 2-0: Mehdi Bounou (12’)
⚽ 3-0: Leslie Bamona Lubelu (14’)
⚽ 4-0: Elisha Bruce Sam (29’)

Al van bij de start is het meteen duidelijk dat het geen makkelijke avond zal worden voor de Young Reds. Het team wordt meteen achteruit gedrukt, het spelbeeld bevindt zich vooral op de eigen helft. Na slechts vijf minuten spelen is het openingsdoelpunt een feit, Sam Bruce scoort in de kluts: 1-0. In minuut 10 van de partij komen de Young Reds goed weg na handspel in het eigen strafschopgebied, de scheidsrechter oordeelt dat het niet voldoende is voor een penalty. De soep is nog niet afgekoeld want daar is Patro alweer: een raak afstandsschot verdubbelt de score, 2-0. Twee minuten later is het opnieuw raak: Leslie Bamona haalt uit van buiten de zestien, het schot wijkt nog af en vindt het net, 3-0. Het openingskwartier is nog niet volgemaakt maar de wedstrijd ligt al wel in een definitieve plooi. De Young Reds moeten de kelk tot de bodem ledigen wanneer Sam Bruce enkele verdedigers afhoudt en de bal naast Verhulst in doel deponeert: 4-0. Een helft om te vergeten.

De tweede helft begint met een sprankeltje hoop. Visar Shala, die de aanvoerdersband draagt, gaat op wandel en houdt een vijftal Patro-spelers aan de praat vooraleer hij foutief afgestopt wordt. Gaston Avila, die afgelopen weekend tegen R.F.C. de Liège scoorde op vrije trap, plaatst zich achter de bal. Zijn schot gaat over de muur en richting de hoek, maar de doelman is alert. Aan de andere kant van het veld is een uitstekende beenveeg van Verhulst nodig om een doelpunt te voorkomen. In het absolute slot komen de Young Reds nog dichtbij de eerredder via Aziz, zijn poging wordt door de doelman met het hoofd gestuit.

Onze beloften waren niet opgewassen tegen een uit de klijf gewassen K. Patro Eisden Maasmechelen, al is verliezen op het veld van een titelkandidaat geen schande. Komende zondag gaan de Young Reds opzoek naar eerherstel wanneer ze het opnemen tegen R. Olympic Club Charleroi. Tickets voor deze wedstrijd