Puntendeling in Oostende

Fotoverslag 22 november, 2020

Antwerp hoopte na de recente 1 op 6 op een driepunter in Oostende, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel. KVO begon het scherpst aan de wedstrijd. Sterk keeperswerk van Butez kon een vroege voorsprong voor de kustboys verhinderen. De beste kans voor RAFC in de eerste helft was voor Juklerod, na een knappe solo van onze kapitein, Faris Haroun. In de tweede helft was het lang wachten op echt doelgevaar, tot het slotkwartier. Eerst ranselde Butez nog een gemaakte goal uit zijn doel. Wat later moest hij zich dan toch gewonnen geven na een buffelstoot op corner. Gelukkig kwam The Great Old snel weer op gelijke hoogte dankzij Lior Refaelov. Onze Reds drongen op het einde nog fel aan, maar een zege zat er niet meer in.

In vergelijking met de thuismatch tegen Standard voerde coach Ivan Leko één wissel door. De Portugees Aurelio Buta nam de plaats in van Koji Miyoshi. Nadat eerder op de dag datzelfde Standard thuis bleef steken op een gelijkspel tegen KAS Eupen, kon Antwerp mits winst -voor even- weer leider worden. Maar dat KV Oostende zich thuis niet zomaar laat opzij zetten, had Club Brugge twee weken geleden al ondervonden. Toen beet KVO uiteindelijk nog in het zand. Een scenario dat ze nu absoluut wilde vermijden. Oostende startte dan ook sterk. Al na drie minuten moest Butez alert reageren wanneer McGeehan (KVO) van dichtbij de bal maar had binnen te leggen. Antwerp zocht nadien geduldig naar openingen die slechts zelden werden gevonden. Rond het halfuur kon KVO weer eens dreigen. Het schot van Gueye (KVO) ging net naast de paal. Op slag van rust ontbond Faris Haroun dan maar eens zijn duivels. Na een lange solorun bediende hij knap Juklerod. Het schot van onze Noor kon keeper Hubert (KVO) helaas niet verontrusten.

The Great Old begon met verse moed aan de tweede helft. De bal ging goed rond, maar echt gevaarlijke kansen creëren, dat wilde niet lukken. Daarvoor ontbrak het voorlopig nog aan nauwkeurigheid in en rond de zestien. KV Oostende kon er, in tegenstelling tot de eerste helft, een pak minder tegenover zetten. De wedstrijd kabbelde bijgevolg rustig verder, maar kwam tijdens het laatste kwartier wel in een plotse stroomversnelling. Op een stilstaande fase kon Theate (KVO) de bal binnenknikken, maar Butez pareerde de kopbal met een geweldige reflex. Helaas moest hij zich wat later op corner toch gewonnen geven: 1-0. Lang moest er niet getreurd worden, want RAFC reageerde nu wel dodelijk efficiënt. De net ingevallen Miyoshi werd door Gerkens mooi vrijgespeeld. Koji bediende de vrijstaande Refaelov en die liet deze kans niet liggen: 1-1! Met nog tien minuten op de klok was alles weer mogelijk. Rood-Wit verhoogde het tempo en maakte jacht op de winnende treffer. Miyoshi was er in de slotminuut nog heel dichtbij. Zijn schot werd echter nog net in hoekschop verwerkt. Onze Reds moesten dus vrede nemen met een puntendeling. Kon coach Ivan Leko leven met het gelijkspel? “Objectief bekeken is de 1-1 een terechte uitslag. Wij hadden het meeste balbezit en konden af en toe prikken, zij waren gevaarlijk in de omschakeling. Tevreden kan ik echter niet zijn. We wilden hier winnen en dat is niet gelukt.”

RAFC speelt op maandag 30 november ’20 om 20u45 zijn eerstvolgende wedstrijd in de JPL thuis tegen OHL. Eerst staat er aanstaande donderdag nog een Europese verplaatsing naar Oostenrijk op het programma.