R. Antwerp F.C. en Eleven/DAZN laten ‘Den Dubbel’ herleven in exclusieve documentaire!

Nieuws 11 augustus, 2023

Antwerpen, [11/08/2023] – Het seizoen 2022-2023 zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de strafste ontknopingen ooit in het Belgische profvoetbal. Royal Antwerp Football Club won in extremis de landstitel nadat het ook al de Beker van België had gewonnen. Van dat historische moment maakt de club, in samenwerking met Eleven/DAZN, een exclusieve documentaire met nog nooit vertoonde beelden en exclusieve interviews. De documentaire zal op 12 september in avant-première gaan in Kinepolis Antwerpen en is nadien – in eerste instantie – te bekijken in de DAZN-app. Na verloop van tijd zal de documentaire ook beschikbaar zijn via de kanalen van RAFC.

Koop jouw tickets voor de avant-première in Kinepolis Antwerpen!

De reus is wakker! 4 juni zal voor eeuwig gegrift staan in het collectieve voetbalgeheugen.
De ploeg onder leiding van trainer Mark van Bommel deed die dag het ondenkbare. In de 94e minuut bezorgde kapitein Toby Alderweireld Antwerp haar eerste landstitel in 66 jaar, met een wereldgoal in de winkelhaak. Enkele weken eerder had Stamnummer 1 ook voor de 4e keer in de clubgeschiedenis de Beker van België op haar palmares geschreven. “Den Dubbel” – de eerste uit de clubgeschiedenis - werd uitbundig gevierd, met een massa Antwerpfans, in het historische centrum van de stad.

Royal Antwerp FC en Eleven/DAZN slaan de handen in mekaar, met de release van een exclusieve documentaire. In “Den Dubbel” herbeleven we de razendspannende titelstrijd van vorig seizoen, met een unieke inkijk in de kleedkamer van The Great Old. Met straffe getuigenissen van de Antwerpspelers en staf komen ongeëvenaarde verhalen aan bod, die de unieke momenten van vorig seizoen een extra dimensie geven.

Op 12 september rolt Kinepolis Antwerpen de rood-witte loper uit voor de vertoning van de avant-première van “Den Dubbel”, waarop ook de spelersgroep aanwezig zal zijn.

Tickets voor de avant-première zijn beschikbaar vanaf 16/8 en worden in eerste instantie aangeboden aan de abonnees van RAFC. Die krijgen volgende week meer info over hoe de tickets aan te kopen zijn. Abonnees van DAZN zullen na afloop van de avant-première de documentaire kunnen bekijken in de app van DAZN. Na verloop van tijd ook via de RAFC-kanalen.

Mark van Bommel, T1 van RAFC: “Elke dag nog spreken mensen mij aan over wat er die 4e juni gebeurd is. Voor mezelf was het ook het strafste wat ik ooit in een voetbalmatch heb meegemaakt. Ik ben dan ook blij dat we samen met de collega’s van RAFC Media alles gevolgd en vastgelegd hebben in beeld en klank: trainingen, besprekingen, analyses, de emoties in de kleedkamer, etc. Uniek materiaal dat vroeg om een documentaire. Ik ben ervan overtuigd dat we er samen met de knowhow van ElevenDAZN een prachtig kijkstuk van gaan maken. Ik kijk ernaar uit om opnieuw “kiekeboebelen” te krijgen en om de reacties van de fans te zien.”

‘Den Dubbel’, een productie van RAFC en Eleven DAZN. Met dank aan presenting partner Ligna, hout voor haven en industrie.

Tickets avant-première Kinepolis Antwerpen op 12/09