RAFC Academy breidt uit naar Noorder- en Zuiderkempen en het Waasland

Jeugd 7 oktober, 2020

RAFC Academy zet structurele samenwerking op met drie regioclubs


Met welke clubs?

RAFC Academy zet een structurele samenwerking op met regioclubs Hoogstraten VV, KFC Vrasene en KFC Nijlen. RAFC Academy verankert zich met deze structurele samenwerking stevig en lokaal in de Noorder- en Zuiderkempen en de regio rond Beveren.

Hoogstraten V. V. (Tweede Klasse Voetbal Vlaanderen, stamnummer 2366) streeft een kern na die hoofdzakelijk gevormd wordt door eigen opgeleide spelers en spelers uit de regio. De Rood-Witten willen de betere jeugdopleiding in de regio zijn en niet alleen spelers, maar ook trainers vormen. KFC Vrasene met stamnummer 3623 speelt in geel-zwart-wit en doet dat in Tweede provinciale C Oost-Vlaanderen. Ze profileren zich in de regio als een kindvriendelijke opleidingsclub waarin de 250 jeugdspelers zich binnen hun eigen mogelijkheden kunnen ontwikkelen en waarin de grootste talenten kunnen doorstromen naar het eerste elftal. Een zelfde filosofie volgen de blauw-witten van KFC Nijlen (stamnummer 1065) die uitkomen in Derde Klasse Voetbal Vlaanderen. Bijzonder aan de samenwerking met RAFC is dat het elftal van de RAFC Beloften dit seizoen ‘thuis’ speelt op het A -veld van KFC Nijlen.

Wat houdt de samenwerking in?

RAFC Academy zorgt met deze lokale verankering en de daarbij horende kennisoverdracht en vorming/coaching voor een stevige kwalitatieve injectie voor de jeugdopleiding in de ruime Antwerpse regio.

RAFC Academy biedt haar partnerclubs clinics voor trainers, infosessies voor spelers en ouders, opleidingen voor begeleiders en scouts, bijstand in het ontwikkelen van een onderbouwde opleidingsvisie en een strategisch beleidsplan

Het doel?

Zo zullen onze partnerclubs op termijn zelf een voorbeeldfunctie kunnen opnemen in de eigen specifieke regio. Uiteindelijk leidt dit tot nog meer voetbalplezier en -expertise in de regio en de succesvolle doorstroming en professionele ontwikkeling van homegrown talent naar het eigen eerste elftal… en wie weet uiteindelijk ook naar dat van RAFC!

Hoofd Opleidingen Steven Smet: “We hebben met de RAFC Academy de voorbije jaren enorme stappen gezet. Die stappen maken allemaal onderdeel uit van een weldoordachte langetermijnvisie en maken ook dat we nu een echte voortrekkersrol kunnen beginnen opnemen. Een sterke lokale verankering en doorgedreven samenwerking met regioclubs is daarbij essentieel.”

Sven Jacques, General Director RAFC: “Kennis en ervaring delen en het opzetten van structureel overleg over de ontwikkeling van voetbaltalent in de eigen regio kan en zal elke club op (extra-) sportief niveau beter maken. Dat geldt zowel voor RAFC als voor de betrokken clubs, KFC Nijlen, KFC Vrasene en Hoogstraten VV. We hopen dan ook in de nabije toekomst de samenwerking met nog meer regioclubs te kunnen opzetten.”

Marc Van denbrande, zaakvoerder F&T Parketvloeren: “Op sportief, organisatorisch en infrastructureel vlak heeft RAFC als club de afgelopen drie jaar enorme stappen gezet. Om de toekomst echt te kunnen verzekeren moet je natuurlijk bij de jeugd zijn. Als trouwe partner van de RAFC Academy zijn we met F&T Parketvloeren dan ook enorm fier op de nieuwe mijlpaal die de jeugdwerking vandaag bereikt.”