RAFC boekt tweede zege op rij na de winterstop

22 januari, 2022

Na de eerste thuiszege van het jaar, hebben de Reds nu ook hun eerste uitzege van 2022 beet. In Oostende boog The Great Old een 1-0-achterstand om in een 1-2-overwinning. Antwerp begon sterk aan de match in de Diaz Arena. In het eerste kwartier stapelden de kansen zich op, maar gescoord werd er niet. Na de felle start liet Antwerp het tempo wat zakken, KVO probeerde te profiteren. Vlak voor rust werd een doelpunt van de thuisploeg door de VAR, wegens buitenspel, geannuleerd. KVO scoorde vijf minuten na de pauze opnieuw, ditmaal zonder discussie. De achterstand was een wake-upcall voor RAFC. Frey en Balikwisha redden met hun doelpunten de meubelen voor Rood-Wit.

Priske: “We moesten diepgaan, maar hebben het uiteindelijk op een volwassen manier rechtgezet. Opdracht volbracht.”

Never change a winning team. Coach Priske voerde dan ook weinig wijzigingen door na de zege tegen Charleroi. Enkel Sam Vines werd gewisseld. In zijn plaats kwam Ritchie De Laet. Voor Jelle Bataille (ex-KVO) was het een speciale wedstrijd. Na een lange carrière bij KVO keek hij nu zijn voormalig werkgever voor het eerst in de ogen in het oude, vertrouwde nest.

RAFC vergeet te scoren, KVO tankt vertrouwen

Het wedstrijdbegin was helemaal Rood-Wit gekleurd. Yusuf werd in stelling gebracht, maar zijn schot miste richting. Ook Benson kreeg het leer niet tegen de netten. Vooral zijn tweede poging leek beloftevol. Doelman Hubert kon echter ultiem nog redding brengen. Halfweg de eerste helft haalde Antwerp zijn voet van het gaspedaal. KVO rook zijn kans en trok nu ook ten aanval. Op een schot van Ambrose (KVO) toonde Butez zijn kunnen, en ook D’Haese (KVO) kreeg het leer niet voorbij onze doelman. De wedstrijd golfde aangenaam op en neer. Frey scoorde, maar stond overduidelijk buitenspel. Net voor het rustsignaal deed KVO hetzelfde. Het buitenspel van Ndicka (KVO) was iets minder duidelijk, maar de VAR was onverbiddelijk. Ruststand: 0-0.

Reds buigen achterstand om en pakken de 3 punten

Yusuf bleef in de kleedkamer, Miyoshi mocht in zijn plaats aan de tweede helft beginnen. Priske: “Het was een puur tactische wissel. Ik rekende op de offensieve impulsen van Koji om KVO in de problemen te brengen.” De thuisploeg in de problemen brengen, zat er helaas nog niet direct in. Al na 3 minuten in de tweede helft kwam KVO immers op voorsprong. Antwerp moest even herstellen van deze onverwachte klap. Oostende vuurde nog enkele onschadelijke afstandsschoten af, maar dan vond RAFC het welletjes. Op het uur sneed Benson in zijn gekende stijl naar binnen. Zijn schot richting kruising zeilde een metertje over het doel. Niet getreurd, want enkele minuten later hingen de bordjes wel gelijk. Een mislukt schot van Nainggolan werd een perfecte assist voor Frey. De Zwitser trapte zijn 18e doelpunt van het seizoen tegen de touwen: 1-1! En de avond had nog meer lekkers in petto voor Antwerp. In minuut 70 leverde Koji een messcherpe assist af voor de inlopende Balikwisha en die twijfelde niet: 1-2! De thuisploeg probeerde te reageren, maar het was RAFC dat op counter het meest kon dreigen. Gescoord werd er niet meer. De 3 punten waren binnen.

Nainggolan vond de overwinning verdiend: “We maakten het onszelf moeilijk. 1-0 achter komen tegen een ploeg die op karakter speelt, zat niet in de planning. We winnen uiteindelijk nog en blijven stevig in de top 4, dat is het voornaamste.”

RAFC ontvangt dinsdag 25 januari ’22 STVV. De wedstrijd op de Bosuil begint om 18u45.