RAFC lanceert bewustmakingscampagne rond mentaal welzijn

Nieuws 15 december, 2020

Afgelopen zondag ging onze bewustmakingscampagne rond mentaal welzijn van start op de Bosuil: spandoeken en ledschermen kregen boodschappen als “wees er voor elkaar” en verwijzingen naar de zelfmoordlijn mee. Deze bewustmakingsactie zullen we nog een maand lang voeren, want "echte venten moeten ook over echte emoties kunnen praten."

Als Stamnummer 1 willen we het voortouw nemen en aandacht vragen voor een onderwerp dat binnen het voetballandschap vaak gemeden wordt: mentaal welzijn. Net daarom steken we de organisatie van de zelfmoordlijn een handje toe en helpen we hen met deze bewustmakingscampagne. Vandaar ook de spandoeken afgelopen zondag: Heb je hulp nodig? Of ben je bezorgd om iemand? zelfmoord1813.be

De reportage over onze bewusmakingscampagne die we samen met Eleven Sports hebben opgenomen kan je hieronder bekijken. RAFC zal via zijn communicatiekanalen een maand lang de aandacht blijven vragen voor deze problematiek. Op die manier kan het de mogelijkheden die zelfmoord1813.be biedt aan alle mensen die met vragen zitten blijven benadrukken.

Meer info over de bewustmakingsactie kan je hier steeds terugvinden.