RAFC moet meerdere erkennen tegen een KRC Genk in vorm

Fotoverslag 7 december, 2020

Lang nagenieten van zekerheid over Europese overwintering kon The Great Old niet. Op het veld van KRC Genk, de co-leider, moesten de Reds alweer vol aan de bak. De wedstrijd startte ideaal voor RAFC met een snel openingsdoelpunt van Koji Miyoshi. Daarna nam Genk het commando in de wedstrijd over. De Limburgers sprongen nog voor rust op en over Antwerp. In de tweede helft kon stamnummer één geen vuist meer maken. Genk was frisser en liep verder uit. In het slot bracht Dieumerci Mbokani nog even de spanning terug in de wedstrijd. Puntengewin zat er echter niet meer in.

Coach Leko kon in Genk geen beroep doen op de geschorste Faris Haroun. Ook Pieter Gerkens was onbeschikbaar wegens een positieve coronatest. Louis Verstraete kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor de betreurde ex-Genkspeler Anele.

Sterke start krijgt geen vervolg

KRC Genk was al zes matchen ongeslagen en blaakte van vertrouwen. Toch was de openingsfase rood-wit gekleurd. Na 2 minuten zette Hongla onze Japanner Miyoshi op weg naar keeper Vukovic en die faalde niet: 0-1. Even werd er gedacht aan buitenspel, maar de VAR bevestigde de voorsprong. Antwerp trok in het openingskwartier de goede lijn van de Europsese midweekmatch door en maakte het de Genkenaars moeilijk. Daarna pakte KRC Genk over. Een schot van Ito (Genk) miste het kader. Twee minuten later rolde de Limburgers de Antwerpse linkerflank op en kon Onuachu (Genk) de gelijkmaker scoren. Diezelfde Onuachu tikte niet veel later, van dichtbij, de 2-1 tegen de touwen. Genk duwde het gaspedaal nog wat dieper in en RAFC kreeg het alsmaar moeilijker om te volgen. Toch kon de schade bij de rust nog beperkt worden.

Dieu geeft hoop

Simen Juklerod bleef in de kleedkamer achter. In zijn plaats kwam Jordan Lukaku. Antwerp probeerde in de tweede helft het tij te keren, maar het was duidelijk dat de frisheid ontbrak om een sterk Genk echt in de problemen te brengen. Op het uur een dubbele tegenslag voor The Great Old. Eerst moest Ritchie De Laet geblesseerd naar de kant, wat later ging doelman Butez jammerlijk in de fout. Bongonda (Genk) liet zo’n geschenk niet liggen: 3-1. Ondanks Genks overwicht lukte Dieumerci Mbokani tien minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer. Antwerp vond nieuwe moed en ging op zoek naar de ultieme gelijkmaker. Op tegenaanval deed Cyriel Dessers (Genk) het licht helemaal uit voor RAFC in de Luminus Arena: 4-2. Coach Leko toonde zich eerlijk in zijn analyse: “We verloren vandaag van een sterker team. Om hier in Genk iets te rapen, moet je top zijn. En dat zat er niet in vandaag. Maar ik kan mijn jongens niets verwijten. Ik ben nog altijd bijzonder fier op wat ze getoond hebben de voorbije matchen.”

Op de 16e speeldag van de JPL speelt RAFC de volgende topper thuis tegen Club Brugge. De match wordt gespeeld op zondag 13 December ’20 en start om 13u30.