RAFC pakt volle buit op Cercle Brugge

Fotoverslag 1 november, 2021

In een weinig hoogstaande wedstrijd besliste een penaltytreffer van Frey over de eindscore. De eerste helft had langs Antwerpse zijde weinig om het lijf: amper dreiging en nog minder kansen. Cercle was de gevaarlijkste ploeg, maar stuitte op een weer sterk keepende Butez. RAFC begon iets beter aan de tweede helft. Rond het uur lag de bal op de stip na handspel van Cercle. Frey faalde niet en bracht The Great Old op voorsprong. Toch was het daarna weer Cercle dat het vervolg van de partij domineerde, maar scoren kon de Vereniging niet. Kippenvel was er vlak na affluiten toen onze Reds op het veld hun steun aan Miguel van Damme betuigden met een groot spandoek van Antwerp Dynamite-makelij.

Coach Priske had goed nieuws voor Viktor Fischer. De Deen mocht in Brugge aan de wedstrijd beginnen. Balikwisha moest genoegen nemen met een plaats op de Antwerpse bank.

Magere eerste helft van RAFC zonder doelgevaar

Na de recente 1 op 6 was Antwerp gebeten op een goed resultaat tegen de voorlaatste in het algemeen klassement. Het was echter Cercle dat het felst uit de startblokken schoot. Butez gooide na 10 minuten lijf en lede in de strijd om zijn ploeg overeind te houden. De doorgebroken Millan (Cercle) kreeg het leer niet voorbij de Fransman. Op het kwartier was er dan eindelijk Antwerpse dreiging via De Laet en Benson, maar hun pogingen werden afgeblokt. Niet het begin van een Antwerpse storm, wel regen die plots met bakken uit de lucht viel. Cercle zette Butez nog enkele keren aan het werk, zonder onze goalie evenwel echt te bedreigen. Net voor het einde van de eerste helft was er een poging van Fischer, helaas miste zijn plaatsbal precisie.

Reds scoren op strafschop en geven de drie punten niet meer uit handen

Geen wissels tijdens de rust, wel een donderpreek van Priske. En Antwerp kwam gelukkig ook iets beter uit de kleedkamer. Er was meer druk naar voren én met resultaat. Vlak voor het uur ging de bal op de stip nadat Utkus (Cercle) de bal in een luchtduel met de hand beroerde. Frey twijfelde niet: 0-1! De meegereisde fans, die zich al een hele match vocaal hadden laten horen, konden eindelijk juichen. Cercle was niet onder de indruk en stoomde weer richting Antwerpdoel. Butez en zijn defensie gaven gelukkig geen krimp. Balikwisha en Samatta werden ingebracht voor Gerkens en Fischer. Samatta zette keeper Didillon (Cercle) aan het werk, die de schuiver van onze spits onschadelijk kon maken. Cercle maakte op vrije trap bijna nog gelijk, maar Butez was vastberaden zijn clean sheet niet meer af te geven.

Na de match was kapitein De Laet doodeerlijk in zijn analyse: “Het was slecht. De match trok op niks. Er zat gewoon niks in. Maar de lelijke matchen winnen, moet je ook kunnen en dat hebben we gedaan.”

Volgende competitiewedstrijd in de JPL is op zondag 7 november ’21 om 18u30. Dan speelt RAFC thuis tegen RSC Anderlecht. Maar eerst is er weer Europa League. Donderdag 4 november ’21 komt het Turkse Fenerbahçe op bezoek. Aanvang van de wedstrijd: 21u.