RAFC sluit 2020 af met geslaagde comeback vs Charleroi

Fotoverslag 28 december, 2020

The Great Old sluit een mooi voetbaljaar af met een felbevochten zege tegen Charleroi, een rechtstreekse concurrent voor de top 4. Antwerp had het de eerste helft moeilijk om een opening te vinden en echte kansen bleven uit. De Zebra’s staan bekend om hun strakke organisatie en venijnige tegenprikken. In het begin van de tweede helft deden ze hun reputatie alle eer aan door Rood-Wit balverlies maximaal uit te buiten. RAFC bleef niet bij de pakken neerzitten en deed wat niemand hen dit seizoen had voorgedaan: op en over Charleroi gaan. Eerst zorgde de ingevallen Benavente, tegen zijn ex-club, voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Daarna tikte Mbokani mooi de winning-goal binnen. Rood-Wit duikt zo met een goed gevoel de winterstop in.

Geen wijzigingen bij Antwerp. Coach Ivan Leko behield voor de match tegen de Karolingers het volste vertrouwen in de ploeg die ruim de maat nam van Waasland-Beveren vorige week.

Geen kansen voor Antwerp voor de rust

De storm Bella raasde over de Bosuil, maar een stormachtig matchbegin werd het niet. Het lage blok van Charleroi ving Antwerp zonder al te veel problemen op. Na een kwartier kon Rood-Wit een eerste keer dreigen, maar het schot van Refaelov werd afgeblokt. Wat later kon Haroun net niet gevaarlijk zijn in de grote rechthoek. Balverlies van diezelfde Haroun deed de Zebra’s een eerste keer dreigend opduiken voor Butez, die de plaatsbal van Morioka (Charleroi) gelukkig onschadelijk kon maken. In het slot van de eerste helft drong Charleroi wat meer aan, maar gescoord werd er niet. Ruststand 0-0.

Invallers maken het verschil voor Great Old

Via Jordan Lukaku, die enkele keren gevaarlijk kon voorzetten vanop de flank, stak RAFC al gauw weer de neus aan het venster. Toch was het Charleroi dat, met wat geluk, snel op voorsprong zou komen via de onderbuik van Abdoulaye Seck. Pech voor Rood-Wit, dat bovendien de statistieken tegen had. Een achterstand ophalen tegen Charleroi, daar was nog geen enkele ploeg uit de JPL in geslaagd. Leko greep in en wisselde Ampomah voor Miyoshi. Het eerste balcontact van de pas ingevallen Koji was bijna meteen bingo. Zijn harde knal werd door de Charleroi-doelman maar nipt gepareerd. Wat later kopte Seck staalhard tegen de kruising. De Zebra’s wankelden en Antwerp rook bloed. Invallers Juklerod en Benavente verhoogden de druk op de verdediging van Charleroi. 20 minuten voor het einde viel dan toch de verdiende gelijkmaker via Benavente: 1-1! Even later konden de statistieken helemaal in de prullenmand. Mbokani tikte de Henegouwers knock-out: 2-1! 10 minuten voor het einde pakte Ritchie uit met een actie om van te smullen: twee geweldige tackles, gevolgd door een sublieme panna en dat alles gekruid met een fantastische dieptepass. In gedachte rolde een oorverdovende Ritchie, Ritchie van de kletsnatte tribunes. Charleroi zette nog alles op alles, maar The Great Old hield met veel strijdlust de drie punten thuis. Na de match genoot Ritchie De Laet nog met volle teugen na: “Het was echt een Engelse cupmatch: veel duels, veel strijd, slecht weer… Zalig! Onze eerste helft was er te weinig diepgang. Toen viel dat tegendoelpunt, maar daarna hebben we de match in handen genomen. We sluiten met een goed gevoel 2020 af.” Coach Leko toonde zich trots op zijn spelers: “Opnieuw heeft mijn team mentale weerbaarheid getoond. Een fantastisch einde van 6 fantastische maanden.”

Na een korte winterstop speelt RAFC op zondag 10 januari 2021 in de Jupiler Pro League op verplaatsing tegen KV Mechelen. De match gaat door om 13u30.