RAFC - Standard: 1 – 1

Fotoverslag 9 november, 2020

Balen. Heel Antwerp deed het nadat de ref een einde had gemaakt aan een wedstrijd die altijd had moeten gewonnen worden. Negentig minuten waren onze Reds de betere van de Rouches maar dat vertaalde zich niet op het scorebord. Man van de match Lior Refaelov had al na negen minuten de score geopend. Niet met zijn gouden voeten deze keer, wel met … het hoofd. Lior: “Mijn eerste kopbaldoelpunt in België.” Zeldzaam waren ook de kansen voor Standard, al kwamen de Luikenaars in de tweede helft beter voor de dag. Toch bleef The Great Old steeds veruit de gevaarlijkste ploeg. Enkel de score verdubbelen, wilde maar niet lukken. Halverwege de tweede helft kwam Standard na een corner onverwacht op gelijke hoogte. RAFC probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een puntendeling.

Dylan Batubinsika keerde terug in de rood-witte defensie. Daardoor kon Hongla weer een rijtje hoger gaan postvatten. Spirit en passie, dat wilde coach Ivan Leko zien op het veld en hij werd op zijn wenken bediend door zijn team. Vanaf het eerste fluitsignaal greep RAFC Standard bij de keel. Eerst kopte Mbokani naast, daarna kreeg hij de bal niet over de Luikse doelman gestift. Miyoshi kon in de rebound de bal net niet laag genoeg houden. Het was slechts uitstel van executie. Amper twee minuten later kopte Lior Refaelov, op voorzet van Gerkens, de bal heerlijk in doel achter een tevergeefs grabbelende Standarddoelman. Onze man in vorm kan dus niet alleen met zijn voeten toveren. Refaelov zou trouwens de ganse match op zeer hoog niveau blijven acteren. Standard kreeg geen voet aan de grond en kon de eerste helft slechts één keer dreigen via Lestienne. Een tweede doelpunt zou de Luikenaars definitief kunnen uittellen. Na de rust dan maar…

De tweede helft was nog jong, maar The Great Old bleef als vanouds door de Standard-defensie snijden. Pieter Gerkens was er als eerste dichtbij, daarna faalde Mbokani, oog in oog met keeper Bodart. Een geldig doelpunt zou het niet geweest zijn, want Dieumerci stond in buitenspelpositie. En Standard? Dat leek niet bij machte om Antwerp ook maar iets in de weg te leggen. Het was vooral wachten op de definitieve genadestoot van RAFC. Na 68 minuten was er dan plots een hoekschop voor de ploeg uit Luik. Via Laifis (Standard) kwam de bal bij een vrijstaande ploegmaat (Lestienne) en die had maar binnen te knikken: 1-1. Een ijskoude douche voor onze Reds. Lior pepte zijn ploegmaats op en had drie minuten later al de perfecte assist klaar voor Dieumerci. Onze Congolees kon zijn kopbal, wat ongelukkig, niet kadreren. Tien minuten voor het einde trapte onze spits een bijna-zeker doelpunt naast het vijandige doel. Dan toch maar Great Old-Refaelov als dikverdiende matchwinnaar? Helaas… zijn schot spatte uiteen op de paal. Kapitein Haroun was er het hart van in: “We spelen Standard van het kastje naar de muur in de eerste helft. Als het bij de rust 2-0 staat is de match gespeeld. Nu konden ze nog blijven hopen en zelfs de gelijkmaker scoren. Daarna waren de kansen terug voor ons. Dieumerci was er een paar keer dichtbij. Volgende keer ramt hij die ballen er gewoon terug in.”

Na de interlandbreak trekt RAFC naar KV Oostende. De wedstrijd in de Diaz Arena wordt gespeeld op zaterdag 21 november om 18u30.