Raket van Radja bezorgt The Great Old derbyzege

Fotoverslag 6 december, 2021

Royal Antwerp Football Club heeft op het Kiel de beladen stadsderby tegen K Beerschot VA gewonnen met 0-1. Een atoomschot van Nainggolan bezegelde op het uur het lot van de thuisploeg. RAFC was goed aan de wedstrijd begonnen en creëerde enkele halve mogelijkheden. Beerschot moest het spel ondergaan, maar kwam halverwege de eerste helft toch wat beter in de match. Tot uitgesproken kansen leidde dat echter niet. Na rust verstevigden de Liefdevolle Kleuren hun greep op de wedstrijd. De bom van Radja deed de Antwerpfans in het uitvak ontploffen. De vreugde-uitbarsting was te horen tot in Deurne-Noord en ver daarbuiten. Nadien kreeg Rood-Wit nog enkele mooie kansen om verder uit te lopen, maar ook Beerschot kwam ultiem nog dicht bij een doelpunt. De Kielse gelijkmaker strandde op de paal. The Great Old behaalt zo zijn 3e derbyzege op rij.

Brian Priske behield grotendeels het vertrouwen in de spelers die KVO over de knie hadden gelegd. Enkel Dwomoh en Almeida verdwenen uit het elftal, Yusuf en Engels waren hun vervangers. Nainggolan was fit genoeg om zijn allereerste Antwerpse derby te betwisten.

Veel strijd, weinig kansen

Na een aftastend wedstrijdbegin probeerde Antwerp meer en meer zijn stempel op de match te drukken. Frey ging zijn kans, maar zag zijn schot afgeblokt. Via Fischer dwarrelde de bal op het dak van het doel. Op het halfuur stak de thuisploeg voor het eerst zijn neus aan het venster. Joren Dom (Ex-RAFC) devieerde een vrije trap listig richting doel, geen probleem echter voor Butez. Enkele minuten later opnieuw Dom, met een afstandsschot deze keer. Opnieuw stond Butez pal. Ook Frey kreeg nog een tweede kans om de score te openen. De Zwitser zag zijn schot ultiem nog gekeerd door de Beerschotdefensie. Ruststand: 0-0.

Bom van Nainggolan beslist derby

De eerste 10 minuten van de tweede helft verliepen zonder noemenswaardige kansen. Beide ploegen hadden moeite om hun aanvallers in stelling te brengen. RAFC probeerde het via stilstaande fases. Seck en Samatta kregen het leer helaas niet voorbij keeper Vanhamel (Beerschot). Niet veel later stroopte kapitein Ritchie De Laet zijn mouwen nog maar eens op. Zijn voorzet belandde via een paar tussenstations bij Nainggolan en die haalde verschroeiend uit: 0-1! Beerschot leek in de touwen te hangen, maar kon een kwartier voor tijd, via Holzhauser, bijna gelijkmaken. De paal bracht redding. In een prangende slotfase drong de thuisploeg nog even aan, maar de overwinning kwam voor Antwerp uiteindelijk niet meer in gevaar.

Matchwinnaar Nainggolan glunderde na zijn eerste competitiedoelpunt en eerste Antwerpse derbyzege: “Blij met mijn doelpunt. Blij met de drie punten. Deze zege is goed voor het vertrouwen, maar de competitie is nog lang. Het is op het einde dat we moeten feesten.”

Ritchie De Laet zat op een heerlijke Rood-Witte derbywolk: “Het was geen mooie match, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen. We zijn weeral de Ploeg van ’t Stad. Een klein feestje moet nu wel efkes kunnen. Vanaf morgen full focus op de volgende opdracht.”

Donderdag 9 december 2021 staat de Europa League op het programma. Voor de laatste match in de poulefase ontvangt RAFC het Griekse Olympiacos. De match op de Bosuil begint om 18u45. In de JPL ontvangt RAFC op zondag 12 december 2021 Standard de Liège. De match begint om 13u30.