Reds balen na late gelijkmaker RSCA

Fotoverslag 9 mei, 2021

The Great Old strandde in Anderlecht op één seconde van een meer dan verdiende driepunter. Diep in blessuretijd pas lukten de Brusselaars alsnog de zure gelijkmaker. Voor de rust zat de wedstrijd goed op slot. Lukaku schoot de beste kans van de eerste 45 minuten over. In de tweede helft ontbond Mbokani al zijn duivels. De masterclass van Dieu resulteerde in een knappe 1-2 voorsprong voor RAFC. In totaal zou hij maar liefst vier (!) keer scoren. Twee doelpunten werden echter na een VAR-interventie wegens buitenspel afgekeurd. Het bezorgde Anderlecht een levenslijn waar ze maximaal gebruik van maakte. Net als na de thuiswedstrijd tegen Genk blijft RAFC opnieuw achter met het gevoel dat er veel meer in zat. Zuur.

Positieve coronatesten van enkele kernspelers zorgden voor extra puzzelwerk voor de coach. Gerkens nam de plaats in van Lamkel Zé en ook Lukaku verscheen aan de aftrap. De Laet schoof opnieuw een rijtje achteruit om Batubinsika in de defensie te vervangen.

Grootste kans in eerste helft voor RAFC

Het wedstrijdbegin was veelbelovend met eerst een doorbraak van Nmecha (RSC Anderlecht) en kort daarna aan de overkant een snedige infiltratie via Buta. Daarna was het lang wachten op nieuwe kansen. Anderlecht had het moeilijk met de stevige defensieve organisatie van The Great Old. Het zocht tevergeefs een opening in de Rood-Witte muur die voor keeper Butez was opgetrokken. Een geslepen Antwerp wachtte het geschikte moment af om tegen te prikken. Mbokani toonde zich enorm balvast, maar kansen bleven (nog) uit. Vlak voor rust stuurde Hongla met een knappe doorsteekpass Lukaku op avontuur. De winger schoot de bal van dichtbij hard over het doel.

Antwerp heerst, maar slikt late gelijkmaker

Lang moest de Antwerpfan niet treuren om de gemiste kans. Dieumerci Mbokani ontfutselde een krasselende Cobbaut (RSC Anderlecht) de bal en stoomde vastberaden richting vijandig doel. Met een fraai lobje, en de coolness van een natural born killer, liet hij de Anderlechtgoalie kansloos achter: 0-1! De Brusselaars reageerden gevat en stelden wat later al gelijk. RAFC was niet van slag en opnieuw was het Great Old Mbokani die knap voor de voorsprong zorgde. Het doelpunt werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Een sublieme Dieumerci liet het niet aan zijn hart komen en bleef de Anderlechtdefensie geselen. Zijn fraaie kopbal werd ternauwernood door doelman Verbruggen (RSC Anderlecht) geweerd. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen scoorde Mbokani opnieuw. Wéér werd het doelpunt afgekeurd wegens al dan niet buitenspel van Miyoshi tijdens een voorafgaande fase. Vanop de stip, na penaltyfout op Buta, zorgde Dieumerci dan toch voor gerechtigheid en de voorsprong: 1-2! Antwerp leek op weg naar een schitterende en verdiende overwinning, tot in de 96e minuut toch nog de gelijkmaker viel. Coach Vercauteren verwoordde de Antwerpse teleurstelling: “Ik kan alleen maar heel fier zijn op onze prestatie, zowel defensief als offensief. Het had hier 1-4 kunnen zijn. Als er één ploeg verdiende te winnen, was het Antwerp. Iedereen is ontgoocheld, maar we moeten hier nu kracht uit putten. Er komen nog 4 cupmatchen aan.”

Op de derde speeldag van de Champion’s Play Off speelt Antwerp tegen leider Club Brugge op de Bosuil. De match wordt gespeeld op donderdag 13 mei en begint om 18u30.