Reds behalen felbevochten thuiszege tegen Seraing

Fotoverslag 20 september, 2021

Tot een kwartier voor tijd zag het er nog benard uit voor RAFC. Seraing had op één van zijn zeldzame kansen gedaan wat Antwerp tot dan toe niet gelukt was: scoren. Maar toen vond Michael Frey het welletjes. Eerst scoorde hij de gelijkmaker met het hoofd en in het slot van de partij tekende hij voor de assist die het winnende doelpunt inluidde, nadat hij zich op pure power en karakter doorheen de Seraing-defensie had gewurmd. Gerkens kopte de bal mooi binnen: 2-1. Dankzij deze eerste thuiszege van het seizoen pakt The Great Old 11 op 15!

Brian Priske gunde Jelle Bataille rust en liet Dorian Dessoleil zijn debuut maken voor RAFC, centraal in de verdediging. Ritchie De Laet verhuisde naar de linksbackpositie. Voor het overige verschenen dezelfde basisspelers aan de aftrap als tegen Olympiakos. Faris Haroun nam voor het eerst sinds 19 augustus nog eens plaats op de bank.

Weinig tempo, weinig kansen

Voor aanvang van de wedstrijd hadden zowel Sven Jaecques als onze coach, Brian Priske, gehamerd op die eerste thuiszege, die nu maar eens moest binnengehaald worden. Toch schoot een complexloos Seraing het best uit de startblokken, weliswaar zonder echt gevaarlijk te zijn. Was het de druk die verlammend werkte? Of toch de match tegen Olympiakos die nog in de benen zat? Feit is dat pas halverwege de eerste helft The Great Old voor het eerst kon dreigen met een schot van Nainggolan, maar keeper Dietsch (Seraing) liet zich niet verrassen. Op slag van rust voetbalde Antwerp de beste kans van de eerst helft bij elkaar. Opnieuw was keeper Dietsch bij de pinken, deze keer op een uithaal van de vrijstaande Miyoshi.

Frey trekt RAFC over de streep

Rood-Wit trok opnieuw ten aanval bij het begin van de tweede helft. Nainggolan bracht Frey in stelling, maar die miste zijn schot. Antwerp speelde nu met meer druk naar voren en Seraing kreeg het moeilijk. Toch waren het de Luikenaars die op voorsprong zouden komen. Een corner voor Antwerp werd plots de ideale counter voor Seraing. Mikautadze (Seraing) stifte de 0-1 over de radeloze Butez. Priske greep in en haalde zowel Fischer als Nainggolan naar de kant. Hun vervangers, Benson en Gerkens, timmerden meteen een mooie aanval in mekaar. Er kwam meer schwung in de wedstrijd en nog meer powerplay van Antwerp. In de zone van de waarheid wilde het echter maar niet lukken. Tot Frey een verre ingooi van De Laet in doel kon koppen: 1-1! Het 9e doelpunt al voor onze Zwitser. Het geloof in een overwinning was weer helemaal terug. 3 minuten voor tijd was er opnieuw een hoofdrol voor Frey weggelegd. De Gouden Stier wurmde zich doorheen de defensie, schilderde vervolgens met een gouden assist de bal op de kruin van Gerkens, die de 2-1 tegen de touwen kopte. De 3 punten bleven op de Bosuil! Brian Priske slaakte een zucht van opluchting: “Seraing maakte het ons moeilijk, maar ik ben trots op ons laatste half uur. Toen speelden we met inzet, kracht en energie. Onze overwinning was meer dan verdiend.”

Woensdag 22 september ’21 speelt RAFC zijn inhaalmatch op de Bosuil tegen Racing Genk. De match begint om 20u45.